Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
10.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 10.44

8 let

Aretacija navijača, burni odzivi, varnostna služba si zasluži cvek

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Singapurska policija je aretirala navijača, ki je med dirko formule 1 vdrl na stezo ter ogrožal sebe in dirkače. Preiskava o okoliščinah incidenta je v polnem teku.

Ni se zgodilo prvič, da bi navijač povzročil paniko med dirko formule 1. Leta 2000 je na VN Nemčije stezo prečkal odpuščeni Mercedesov delavec. Istega leta je duhovnik Neil Horan tekel po ravnini Hangar na VN Velike Britanije.

Letos je na petkovem prostem treningu za VN Kitajske navijač prečkal stezo, misleč, da je v ceno vstopnice vštet tudi dostop do steze. Nov incident se je zgodil na nedeljski VN Singapurja, ko se je navijač izmuznil varnostni službi, našel luknjo v ograji in prečkal stezo, sledil je 30-metrski sprehod po ravnini med 13. in 14. ovinkom, nato pa je skozi luknjo v ograji zapustil stezo.

Dirkači, ki so se srečali z njim, med njimi vodilna Vettel in Ricciardo, so bili šokirani, nemudoma pa je bil aktiviran varnostni avto. Singapurska policija je vsiljivca že aretirala, mednarodna avtomobilistična zveza pa čaka na natančno poročilo odgovornega za varnost na dirkah, s čimer bodo skušali razjasniti okoliščine incidenta.

Se je navijač vračal domov po prekrokani noči?

Neumno početje navijača so ostro obsodili šefi moštev formule 1. Red Bullov šef Christian Horner ni mogel verjeti svojim očem: "To se ne bi smelo zgoditi. Prepričan sem, da bo FIA, ki je odgovorna za varnost, natančno analizirala primer in v prihodnje občinstvu preprečila vstop na stezo. To ni bilo nevarno samo zanj, ampak tudi za dirkače."

Mercedesov šef Toto Wolff se je najprej pošalil, da je navijač moral popiti kar nekaj pločevink piva, nato pa resno dodal: "To je bilo alarmantno, saj bi se lahko zgodila množična nesreča. Ne vem, kako mu je to uspelo, a nekje se je moral izmuzniti varnostnikom."

Športni direktor Manorja Graeme Lowdon je bil vesel, ker se nikomur izmed vpletenih v incident ni zgodilo nič: "Ne vem, kakšna je zgodba tega navijača, a videti je bilo, kot da se po prekrokani noči vrača domov. Mislim, da je bilo za dirkače strašljivo, ko je prečkal stezo. A oni so se dobro znašli v kočljivi situaciji in na srečo se ni nihče poškodoval."

Ne spreglejte