Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
1. 11. 2012,
19.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 19.21

8 let

Barrichella iz ekipe izrinila dirkačica

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji dirkač formule 1 Rubens Barrichello je po eni sezoni ostal brez sedeža v ekipi KV prvenstva indycar. V naslednji sezoni ga bo zamenjala švicarska dirkačica Simona de Silvestro.

Ekipa KV Racing Technology bo v sezoni 2013 prvenstva indycar nastopalo z le dvema dirkalnikoma. V moštvu ostaja Brazilec Tony Kanaan, brez službe pa sta ostala njegov rojak Rubens Barrichello in Venezuelčan EJ Viso. Za rekorderja po številu odpeljanih dirk v formuli 1 Barrichella je bila pri 40 letih letošnja sezona prva v indycarju. Končal jo je na 12. mestu, njegovi najboljši uvrstitvi pa sta bili četrto in peto mesto. Za zdaj ni jasno, če bo Brazilec dobil priložnost v kakšni od preostalih ekip.

Ekipa Kevina Kalkhovena in nekdanjega dirkača Jimmyja Vasserja se je odločila, da podpišejo pogodbo s 24-letno dirkačico Simono de Silvestro. Obenem v KV za vodjo moštva prihaja Imran Safiulla in več pokroviteljev ekipe HVM, za katero je doslej dirkala Švicarka. Simonim najboljši dosežek v indycarju je četrto mesto z dirke v St. Petersburgu leta 2011, ko se je za stopničke borila z bodočim ekipnim kolegom Kanaanom. Pred prihodom v indycar leta 2010 je bila v prvenstvu formule atlantic v igri za naslov prvaka. V sezoni 2009 je s štirimi zmagami zasedla končno tretje mesto. De Silvestro se je odločila za sila nenavadno kariero. Če večina dirkaških potencialov prihaja v Evropo, pa se je ona po eni sami sezoni v italijanskem prvenstvu formule renault 2.0 pri 17 letih odpravila v ZDA.

Podpis z žensko ni zgolj komercialna poteza, temveč od nje pričakujejo uvrščanje v sam vrh, poudarjajo v KV-ju. Jimmy Vasser je prepričan, da ji bo sodelovanje s Kanaanom, prvakom iz sezone 2004, pomagalo, da postane še boljša (v HVM-u ni imela ekipnega kolega). "Takšne spremembe ni lahko izbrati, a sem prepričana, da je to prava poteza, ki me bo popeljala naprej," je ob podpisu pogodbe povedala De Silverstrova, ki je v minuli sezoni indycarja zasedla zgolj 24. mesto. Temu je bilo tako, ker je nastopala z nekonkurenčnim lotusovim motorjem. V ekipi KV s chevroletovim motorjem bo imela vse možnosti za stopničke. Dirkalnik je ta teden že preizkusila (še letos jo čakata še dve testiranji).

Ne spreglejte