Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
23. 11. 2013,
9.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

formula ena

Sobota, 23. 11. 2013, 9.46

8 let

Bo Maldonado z venezuelskimi milijoni Hülkenberga izrinil iz Lotusovega dirkalnika?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Glavni igralci na tržnici formule 1 so trenutno Pastor Maldonado, Nico Hülkenberg in Sergio Perez. Nihče izmed njih pa še ne ve, s katerim dirkalnikom bo tekmoval v prihodnji sezoni. Če sploh bo.

Maldonado, ki si je pri Williamsu kupil sedež s pomočjo venezuelske naftne družbe PDVSA (šlo naj bi za 40 milijonov evrov sponzorskega denarja na letni ravni), bo po nedeljski dirki končal sodelovanje z moštvom iz Grova. Pastor bi lahko pri Lotusu nasledil Kimija Räikkonena, ki se bo preselil k Ferrariju, a le ob predpostavki, da investitor Quantum in Lotus ne skleneta partnerstva. Če ga bosta, bo Lotusov dirkač skoraj gotovo postal Nico Hülkenberg. Že tako nejasen položaj na tržnici formule 1 je v zadnjem dirkaškem koncu tedna sezone dodatno zameglil sam Maldonado, ki je izjavil, da še ne ve, ali ga bo PDVSA tudi v prihodnje podpirala, ter da ima tudi brez nje lepe možnosti za sedež pri Lotusu, Sauberju in Force Indii leta 2014.

Sauberjev dirkač Nico Hülkenberg je napovedal, da bi lahko zaradi premalo sponzorskega denarja ostal brez sedeža v prihodnji sezoni. Na takšno špekulacijo se je hitro odzval Ferrarijev Fernando Alonso ter opozoril, da je Nico zelo talentiran in da bilo hudo narobe, če bi ostal brez sedeža. Hülkenberg naj bi imel na mizi dveletno pogodbo Force Indie, a je naj ne bi želel podpisati, ker čaka na razplet zgodbe z Lotusom. Če bo prestopil v Force Indio, bo skoraj gotovo njegov moštveni kolega rojak Adrian Sutil. Paul di Resta naj bi se že dogovarjal za sedež v ekipi Ganassi v Indycaru, ki ga je izpraznil njegov upokojeni bratranec Dario Franchitti.

Sergio Perez, ki so se mu odpovedali pri McLarnu, je v Braziliji povedal, da so njegove možnosti za nadaljevanje kariere v formuli 1 95-odstotne in bistveno boljše kot pred tednom dni. In da sta v igri Sauber in Force India. Mehičana je do zdaj finančno podpiral eden najbogatejših Zemljanov Carlos Slim. Mu bo kupil sedež tudi za prvenstvo 2014?

Ne spreglejte