Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2022,
8.00

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

VN Emilije Romanje Red Bull Racing Max Verstappen George Russell Mercedes-AMG F1 Lewis Hamilton Formula 1

Sobota, 23. 4. 2022, 8.00

2 leti

Hamilton na prvih dirkah za Russllom

Bo sedemkratni prvak ostal brez statusa prvega voznika?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
Imola George Russell Mercedes | George Russell ima po treh dirkah več točk kot Lewis Hamilton. | Foto Reuters

George Russell ima po treh dirkah več točk kot Lewis Hamilton.

Foto: Reuters

Lewis Hamilton nima na uvodnih dirkah sezone težav le s svojim nekonkurenčnim Mercedesom, ampak tudi z zelo hitrim novim ekipnim tekmecem. Bo George Russell postal številka 1 v ekipi? "Ne bom poskušal biti vodja ekipe, ko pa imam ob sebi najboljšega voznika vseh časov," odgovarja 13 let mlajši Britanec.

Imola Verstappen Red Bull
Sportal Dež, pet rdečih zastav in prvi štartni položaj za Verstappna

Medtem ko je Max Verstappen ekipi Red Bull v Imoli pridirkal 75. najboljši štartni položaj, je najuspešnejša ekipa zadnjih let, Mercedes, na kvalifikacijah ostala brez prve deseterice. George Russell je bil 11., Lewis Hamilton pa 13. Na srebrni puščici je bilo kar nekaj novosti. Nadejali so, da bodo vsaj nekoliko ublažili poskakovanje dirkalnika na ravninah, a očitno neuspešno.

Hamilton je na petkovih kvalifikacijah zaostal za Russllom. | Foto: Reuters Hamilton je na petkovih kvalifikacijah zaostal za Russllom. Foto: Reuters "Niso bile dobre kvalifikacije. Jasno je, da smo razočarani. Sem smo prišli optimistični. Vsi v tovarni trdo delajo, pa se stvari ne izidejo. Razočarani smo. Celotna ekipa je danes opravila pod svojimi sposobnostmi," je bil iskren sedemkratni svetovni prvak. Točke se na sobotni šprinterski dirki delijo za prvih osem mest. Načrt Mercedesa je, da dobijo vsaj nekaj mest, da bodo imeli na nedeljski dirki, ko se dirka za izdatnejše število točk, vendarle boljše izhodišče.

Hamilton je imel po kvalifikacijah zelo razgret pogovor s šefom ekipe Totom Wolffom. To so ujele tudi kamere. "To je interna stvar," je dogodek komentiral Hamilton. Zmagovalec 103 dirk se s takšnimi dosežki gotovo težko sprijazni, vendarle je v vsaki svoji sezoni v formuli 1 dosegel vsaj eno zmago. Trenutno se te zdijo zanj oddaljene.

Russell: Ne bom poskušal biti vodja ekipe

Russell vlogo kapetana v Mercedesu prepušča Hamiltonu. | Foto: Reuters Russell vlogo kapetana v Mercedesu prepušča Hamiltonu. Foto: Reuters Obenem je bil še drugič v sezoni na kvalifikacijah boljši njegov novi ekipni tekmec, 13-let mlajši Russell. Ta je na uvodnih treh dirkah osvojil 37 točk in je ob težavah Red Bulla ter Carlosa Sainza celo drugi v skupnem seštevku. Medtem ima Hamilton na petem mestu samo 28 točk. Tako se že pojavljajo vprašanja, ali bo prišlo do napetosti med njima, če bo mlajši Britanec premagoval najuspešnejšega voznika vseh časov.

Russell je v pogovoru za Sky Sports dejal, da sam ne cilja na vlogo prvega dirkača. "Pri Mercedesu ni prvega in drugega dirkača. Seveda ima vsak voznik v mislih, da bi bil rad prvi. A pri nama z Lewisom tega ni, saj je on tukaj že tako dolgo, sam pa sem novinec v ekipi. Ne bom poskušal biti vodja ekipe, ko pa imam ob sebi najboljšega voznika vseh časov, ki je v ekipi že deset let. On je nekakšen kapetan ekipe, in tako je tudi prav," vsakršne govorice o napetosti Russell odločno zavrača.

Imola Leclerc Ferrari
Sportal Deževen začetek v Imoli, a Ferrari ostaja številka 1
Lewis Hamilton Imola
Sportal Verstappen zbada navijača Arsenala Hamiltona
Ne spreglejte