Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 10. 2020,
16.08

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas VN Eifla nürburgring

Sobota, 10. 10. 2020, 16.08

3 leta, 6 mesecev

VN Eifla, kvalifikacije

Bottas najboljši v kvalifikacijah, s prve vrste še Hamilton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Valtteri Bottas | Valtteri Bottas bo VN Eifla začel z najboljšega štartnega položaja. | Foto Reuters

Valtteri Bottas bo VN Eifla začel z najboljšega štartnega položaja.

Foto: Reuters

Finski dirkač moštva Mercedes Valtteri Bottas bo v nedeljo s prvega mesta začel dirko za veliko nagrado Eifla na Nurburgringu v Nemčiji. Drugo štartno mesto si je na sobotnih kvalifikacijah priboril vodilni dirkač svetovnega prvenstva formule ena, Britanec Lewis Hamilton, tretjega pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Iz druge vrste bosta preizkušnjo na Nürburgringu začela Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) in Monačan Charles Leclerc (Ferrari), iz tretje pa Tajec Alexander Albon (Red Bull) in Avstralec Daniel Ricciardo (Renault).

Bottas je z odličnim zadnjim krogom v kvalifikacijah premagal Hamiltona in si 14. v karieri privozil "pole position", tretjič v tej sezoni.

"Odličen občutek je, ko ti 'pole' uspe ujeti prav v zadnjem krogu," se je smejalo Bottasu. "Ker smo imeli le kratek trening, je bilo težko najti prave namestitve in izbrati prave pnevmatike," je še dodal.

Hamilton bo jutri (dirka se bo začela ob 14.10) napadel svojo 91. zmago v formuli ena, s to pa bi ujel rekorderja Michaela Schumacherja. Na prejšnji dirki v Rusiji se je Hamiltonu ta dosežek izmuznil zaradi kazni, po kateri je pristal le na tretjem mestu.

V seštevku sezone pa Britanec prepričljivo vodi. Po desetih dirkah ima namreč 205 točk, najbližji zasledovalec je prav Bottas s 161, tretji je Verstappen s 128.

Hülkenberg namesto Strolla

Nemški dirkač Nico Hülkenberg je zamenjal Kanadčana Lanca Strolla v moštvu Racing Point, je potrdilo moštvo formule 1. Stroll se ta konec tedna ne počuti dobro, zaradi česar je izpustil tretji in edini prosti trening za VN Eifla, Hülkenberg pa ga je zamenjal za kvalifikacije in bo dirkal tudi v nedeljo.

Hülkenberg je letos že vskočil v moštvo Racing Pointa, in sicer namesto Mehičana Sergia Pereza, ki je zbolel za novim koronavirusom pred VN Velike Britanije v Silverstonu. Dvaintridesetletni Nemec je takrat odpeljal oba konca tedna za moštvo Racing Pointa v Veliki Britaniji. Na letošnji VN za 70. obletnico F1 v Silverstonu je osvojil sedmo mesto, na prvi pa zaradi tehničnih težav ni startal.

Hülkenberg je karavano F1 zapustil po lanski sezoni, ko mu je potekla pogodba z Renaultom, novega sedeža za sezono 2020 pa mu ni uspelo dobiti.

Preberite še:

Nürburgring
Sportal Brez treningov na Nürburgringu, Mick Schumacher pa brez prvega testa
Ne spreglejte