Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
29. 6. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Casey stoner ducati MotoGP

Sreda, 29. 6. 2016, 18.00

6 let, 7 mesecev

Casey Stoner se vrača na MotoGP stroj v Misanu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Dvakratni svetovni prvak MotoGP Casey Stoner bo na predvečer Ducatijevega festivala v Misanu opravil dvodnevna testiranja za tovarniški Ducati, ki tekmuje v kraljevskem razredu.

Mehaniki, inženirji in vodilni možje Ducatija so z dobrodošlico pričakali Caseyja Stonerja, saj si želijo, da bi Ducati čim prej ujel Hondo in Yamaho v MotoGP. In se morda že v prihodnji sezoni z Jorgejem Lorenzom z japonskima rivaloma spustil v boj za zmage in naslov svetovnega prvaka.

Prav Casey bi bil lahko človek, ki bi Ducatiju pokazal, kje so močne in šibke točke njegovega motorja. Avstralec je motor Ducatija letos že testiral. Najprej njegov lanski model na predsezonskih testiranjih v Sepangu v Maleziji. Z letošnjim motorjem je debitiral v Katarju, takoj po prvi dirki sezone, a je njegov preizkus zmotilo deževno vreme.

Debi Sama Lowesa na MotoGP stroju

V Misanu bo Stoner danes in jutri testiral Ducatijev motor, s kakršnim v svetovnem prvenstvu tekmujeta Andrea Dovizioso in Andrea Iannone. Stezo odlično pozna, tam je z Ducatijem zmagal tudi leta 2007, ko je postal svetovni prvak. Ducatijeve najnovejše tehnološke rešitve bo preizkušal tudi Ducatijev testni dirkač Michele Pirro. Svoj debi na MotoGP stroju, natančneje na tovarniški Aprilii, bo doživel tudi Sam Lowes.

Stoner bi bil vsekakor lahko zelo koristen za Ducati, saj ima neprecenljive izkušnje, hkrati pa je obdržal svojo brutalno hitrost, ki ga je krasila vso njegovo kariero. Čeprav šest let ni dirkal z Ducatijem in so mu bile nove Michelinove gume popolna neznanka, je na predsezonskih testiranjih v Sepangu vse šokiral z ekstremno prilagodljivostjo in hitrostjo.

Bo Stoner na dirki na Phillip Islandu?

Še zmeraj pa niso potihnile govorice, da bi lahko Stoner s povabilom organizatorja nastopil na oktobrski, domači VN Avstralije. Morda bo testiranja v Misanu izkoristil kot priprave na enkraten skok v kraljevski razred MotoGP na Philip Islandu.

Ne spreglejte