Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marc Marquez Honda Valentino Rossi VN Katarja

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 18.08

8 let

''Če bi bil nori Marc Marquez izpred dveh let, bi končal v pesku''

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hondin tovarniški dirkač MotoGP Marc Marquez je po veliki napaki v prvem ovinku prvega kroga VN Katarja sprejel dve modri odločitvi, ki sta ga pripeljali do končnega petega mesta.

Marc Marquez je možnosti za zmago in za stopničke izgubil že v prvem krogu, na koncu štartno-ciljne ravnine, ko je bil prisiljen vzeti široko linijo. Ker so ga prehiteli vsi tekmeci, je moral v naslednjih 22 krogih preplezati visoko goro, če je želel priti do vrhunskega rezultata. In to mu je tudi uspelo, saj je dirko končal na petem mestu. A med potjo je sprejel dve odločitvi, ki krasijo izkušene dirkače. Najprej je v prvem ovinku namenoma vzel široko linijo, ker ni hotel tvegati padca. Nato pa se je ob koncu dirke odpovedal popolnemu napadu, ki bi ga morda izstrelil na stopničke.

''Nisem izvedel enega izmed svojih najboljših štartov in ko sem prišel na konec štartno-ciljne ravnine, sem dobro zaviral, a ko sem vzel široko linijo, sem zapeljal na umazan del steze in za trenutek izgubil sprednji del motocikla. Bilo je prenevarno in morda bi lahko speljal ovinek, a sem bil na meji. Moral sem zapeljati na široko in izgubil veliko časa in veliko mest.''

''V nadaljevanju sem preganjal Hondo in se ob koncu dirke Iannoneju in Lorenzu približal na 2,5 sekunde, a sem v zadnjih treh krogih naredil napako in v enem izmed ovinkov skoraj padel. Potem sem se odločil, da je čas, da rečem: 'No, dobro. Za danes je 11 točk dovolj.' Peto mesto je bilo težko sprejeti, a morda bi pred dvema letoma v enakem položaju končal v pesku,'' je za crash.net svojo katarsko zgodbo opisal Marc Marquez, ki bo na naslednji dirki v ameriškem Austinu napadal zmago. To so realistični obeti Španca, saj je bil v Katarju po časih krogov konkurenčen zmagovalcu Valentinu Rossiju, v nekaterih trenutkih dirke pa je bil od Italijana celo boljši. Honda torej ima stroj za zmagovanje.

Ne spreglejte