Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 5. 2023,
16.15

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Stefano Domenicali Juki Cunoda Alpha Tauri VN Emilije Romanje Imola Ferrari Formula 1

Petek, 19. 5. 2023, 16.15

12 mesecev

Formula ena pomaga prizadetim v poplavah

F1 in Ferrari za žrtve poplav dva milijona, Cunoda na ulici z lopato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Imola poplave | Zaradi naravne katastrofe v Emiliji - Romanji so odpovedali dirko formule ena v Imoli. | Foto Guliverimage

Zaradi naravne katastrofe v Emiliji - Romanji so odpovedali dirko formule ena v Imoli.

Foto: Guliverimage

Namesto o dirkanju v Imoli poročamo o posledicah poplav v Emiliji - Romanji. Ferrari je doniral milijonov evrov prizadetim v naravni nesreči, enak znesek pa tudi formula ena. Dirkač Alpha Taurija Juki Cunoda je pomagal pri čiščenju Faenze.

Imola dirkališče poplava
Sportal Izredne razmere, dirka F1 v Imoli odpovedana #video

FIA, formula ena in lokalni organizator so v sredo odpovedali VN Emilije - Romanje, ki bi morala biti ta konec tedna v Imoli. Regijo so namreč prizadele katastrofalne poplave, umrlo je najmanj 13 ljudi, vsaj 20 tisoč pa je ostalo brez domov. Pod vodo je bil tudi del "paddocka" na dirkališču Enzo in Dino Ferrari. 

Ferrari, ki ima svoj sedež le uro vožnje iz Imole, je doniral milijonov evrov za prizadete, stroške odpravljanja posledic poplav, pa tudi za boljše upravljanje z vodotoki v regiji. Enak znesek je dan pozneje v sklad za odpravljanje posledic darovala še sama formula ena. Njen prvi mož Stefano Domenicali prihaja prav iz teh krajev. "Rodil sem se in odraščal v tej prelepi pokrajini, ki zdaj doživlja najbolj žalostne trenutke v zgodovini. Situacija je grozljiva, a poznam značaj teh ljudi in vem, da se bodo prebili čez krizo." Prizadetim v poplavah so formula ena in ekipe poslale tudi vso hrano in pijačo, ki so jo nameravale uporabiti med tem dirkaškim koncem tedna.

Cunoda: Prosim pomagajte, če lahko

Pri čiščenju ulic starega dela Faenze, ki ga je tudi delno poplavilo, je pomagal tudi japonski dirkač ekipe Alpha Tauri Juki Cunoda, prav tako pa tudi več zaposlenih v njihovi tovarni, ki se nahaja prav na obrobju mesta. "Po grozni noči je mesto zelo prizadeto: prah, blato, smrad po bencinu. Ljudje iščejo prenočišče in hrano, saj so številne evakuirani z lastnih domov. Prosim, pomagajte, če lahko," je na družabnih omrežjih zapisal Cunoda, ki med sezono živi prav v Faenzi. Da ga ima ekipa lahko pod nadzorom. Velja namreč za dirkača, ki se mu ne da trenirati. Formula ena pa je ob motokrosu fizično najbolj zahteven avtomotošport, ko morajo vsak dan dirkači teči, kolesariti, telovaditi v fitnesu. Številni so bili tako kar presenečeni, ko so na ulici srečali Cunodo z lopato.

Malo verjetno je, da bodo našli nov termin za VN Emilije - Romanje. Prvenstvo, ki bo tako očitno imelo 22 dirk, se naslednji konec tedna nadaljuje z VN Monaka.

dirkališče Imola poplave
Sportal Kako se je dirkač F1 reševal iz poplavljene Emilije - Romanje
Imola tifosi
Sportal V Imoli upajo na podaljšanje pogodbe s formulo 1
F1 Exhibition Madrid
Sportal Spoznajte formulo 1 v njeno drobovje #foto #video
Ne spreglejte