Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
19. 9. 2015,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sebastian Vettel Daniel Ricciardo Lewis Hamilton

Sobota, 19. 9. 2015, 20.08

8 let

Ferrari po 61 dirkah na "pole positionu": To je bil popoln krog

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ferrarijev dirkač Sebastian Vettel ni bil presečen le zato, ker je osvojil najboljši štartni položaj na kvalifikacijah za VN Singapurja, šokirala ga je tudi prednost pred Mercedesom.

Vettel je bil edini, ki se je bil na ulični stezi v Singapurju sposoben spustiti pod minuto in 44 sekund. Njegovi rivali so bili nebogljeni: razlika je znašala pol sekunde in več.

"To je bil popoln krog. Čeprav me glavno delo čaka v nedeljo, moram uživati v tem trenutku. Dirkalnik je bilo fantastično voziti in v kvalifikacijah je bil zmeraj boljši. Presenečen sem nad prednostjo, a očitno se nam je vse ujelo. Ne vem, zakaj Mercedes ni tako močan kot ponavadi. To je presenečenje. Včeraj in še danes dopoldne sem mislil, da nekaj skrivajo, ker imajo nedvomno najmočnejši dirkaški paket. Morali so imeti težave s pretirano obrabo gum. Ne bi jih rad odpisal za dirko," je po osvojenem 'pole positionu' razlagal Sebastian Vettel.

Hamilton pravi, da so krive gume

Prvo štartno vrsto si je z drugim mestom zagotovil tudi Red Bullov dirkač Daniel Ricciardo. Avstralec je pred Singapurjem razmišljal o novih stopničkah, po kvalifikacijah pa začel sanjati tudi o zmagi.

"Zagotovo je to moja najboljša priložnost za zmago. Delali smo serije krogov, da bi se kar najbolje pripravili na dirko. Lepo je biti spet v prvi vrsti. Mislim, da smo izjemno napredovali od Silverstona, še posebej pa od Budimpešte. Dirkalnik je oživel in krasno je, da lahko to tukaj pokažemo," se je smejalo Danielu Ricciardu.

Največji osmoljenec kvalifikacij za VN Singapurja Lewis Hamilton – na kvalifikacijah samo peti – je že našel krivca za svoj ponesrečen nastop: "Krive so gume. Ne vem, kaj smo naredili narobe. Te gume iz neznanega razloga na našem dirkalniku ne delujejo, kar je čudno. Ogreješ jih enako kot kdorkoli drug, končaš krog in misliš, da je bil oprijem dober, potem pa vidiš, da je nekdo sekundo pred teboj. Tudi to je zelo čudno. Cilj je zmaga na dirki, vendar je tukaj zelo težko prehitevati. Preostali, še posebej Red Bull, so zelo hitri v serijah krogov."

Ne spreglejte