Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
13. 6. 2012,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ferrari FIA Bernie Ecclestone

Sreda, 13. 6. 2012, 9.42

8 let

Ferrari v skrbeh: Urgentno znižati stroške

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Urgentno se moramo soočiti z znižanjem stroškov," Fio in ekipe F1 poziva prvi mož Ferrarija, Luca di Montezemolo. Skrbi ga finančna kriza v Španiji - njihov glavni sponzor je Santander.

Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) in ekipe formule 1 se zadnjih nekaj let pogovarjajo ali bolje pregovarjajo o znižanju stroškov. Naredili so že veliko, a prekomerno trošenje velikih moštev se nadaljuje. Manjša, denimo Sauber, podpirajo uvedbo t. i. "budget capa", torej zgornje meje dovoljene porabe denarja na sezono. Omejevanje stroškov je doslej blokiral predvsem Ferrari. Nič več! V luči evropske finančne krize bank zdaj tudi v Maranellu pozivajo, pravzaprav kar zahtevajo, da se stroški urgentno omejijo. Zakaj prav zdaj? Eden njihovih glavnih pokroviteljev je španska banka Santander, ki so ji v začetku tedna znižali dolgoročno kreditno oceno.

"Svetovna ekonomska situacija, še posebej ta v Evropi, je zelo resna. Svet formule 1 tega ne sme prezreti. Ne smemo več izgubljati časa. Urgentno in odločno se moramo soočiti z znižanjem stroškov," je prek Ferrarijeve spletne strani pozval predsednik moštva in Fiata, Luca di Montezemolo. "Ferrari soglaša s Fio, da je potrebna drastična intervencija. Prepričan sem, da se morajo ekipe z lastnikom komercialnih pravic in krovno zvezo takoj spopasti na tej fronti." Ni več časa za nesmiselna prerekanja, ne sme se več odlašati, nadaljuje Di Montezemolo.

Omejevanje stroškov bo zapisano v novi pogodbi Concorde (zdajšnja poteče konec leta), vprašanje pa je, če tudi zgornja meja dovoljena porabe denarja. Prav lahko se zgodi, da bodo v zadnjem trenutku črtali uvedbo šestvaljnih 1,6-litrskih motorjev, ki so načrtovati za sezono 2014, saj naj bi bila sprememba pogonskih agregatov predraga. Komerciala pogodba med Ecclestonom in ekipami je sicer na mizi že več mesecev. Ecclestone je pred časom zatrjeval, da je večina ekip pristala na podpis.

Ne spreglejte