Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Michael Schumacher

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 13.15

8 let

Força Schumi!* (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Včeraj sta minila dva tedna od nesrečnega padca upokojenega šampiona formule 1 Michaela Schumacherja. Po pisanju nemškega časnika Bild zdravniki te dni znova opravljajo skeniranje njegovih možganov.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher se že vse od nesreče, ki se je 29. decembra lani pripetila na smučišču Meribel v francoskih Alpah, zdravi v univerzitetni bolnišnici v Grenoblu. Še vedno je v umetni komi.

Po pisanju nemškega časnika Bild, ki se sklicuje na zanesljive vire v zdravniških krogih, je njegovo stanje kritično, a stabilno in že teden dni ostaja nespremenjeno. Po njihovih podatkih naj bi zdravniki te dni opravili podrobno skeniranje Schumacherjevih možganov, s čimer bodo skušali ugotoviti, kateri deli so poškodovani in kateri delujejo normalno.

V časniku so prejšnji petek objavili tudi mnenje profesorja Heinza-Petra Meca, sicer direktorja bolnišnice v Hamburgu, ki je prepričan, da lahko dolgotrajna umetna koma privede do negativnih posledic, zato svetuje, da Schumacherja čim prej zbudijo iz kome.

"Za zdaj še ni znano, kdaj lahko pričakujemo nove informacije o Schumacherjevem zdravstvenem stanju. Lahko traja tedne ali celo mesece," sklene Bild.

Dirkaška skupnost moli za Schumija Kljub pomanjkanju informacij o zdravljenju 45-letnega Nemca pa je dirkaška skupnost z mislimi še vedno pri nekdanjem prvaku. Tako sta nekdanja dirkaška prijatelja Michaela Schumacherja Felipe Massa in Rubens Barrichello prejšnji konec tedna v južni Braziliji organizirala dirkaško tekmovanje v kartingu. Dirkaškemu asu so se poklonili z molitvijo in ogromnim plakatom z napisom Força Schumi, kar v prevodu pomeni Schumi, ostani močan, z enakim sloganom pa so opremili tudi vozila.

Ne spreglejte