Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
1. 7. 2012,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Romain Grosjean

Nedelja, 1. 7. 2012, 13.44

8 let

Grosjean: Zdaj smo tudi mi velika ekipa

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Lotusu so prepričani, da prihaja tudi njihov čas. "Zdaj smo tudi mi velika ekipa," pove Romain Grosjean. Kimi Räikkönen je vse bolj neučakan zmage. "Mora se nam vse poklopiti."

Na zadnjih petih VN je ekipa Lotus nanizala tri druga in dve tretji mesti. V konstruktorskem seštevku so tretji in le 11 točk za McLarnom. Čeprav niso med petimi ekipami, ki so letos slavile zmage, je Romain Grosjean prepričan, da so zdaj eno od velikih moštev. "V Valencii smo naredili velik korak naprej. Bolje razumemo dirkalnik in to nam bo pomagalo v nadaljevanju sezone. Komaj čakam na Silverstone. Sicer nismo končali zadnje dirke, a lahko bi zmagali. Moramo ostati potrpežljivi. V Valencii nisem dosegel svoje prve zmage, a sem prepričan, da bo prišla. Lepo je, da se borim s svetovnimi prvaki, z velikimi ekipami. Zdaj smo tudi mi velika ekipa."

Räikkönen: Razočaran, saj še nisem zmagal

Če Francoz ostaja potrpežljiv, to vse manj velja za njegovega ekipnega kolega Kimija Räikkönena. Finec, prvak iz sezone 2007, je šesti v skupnem seštevku, na VN Evrope pa je tretjič letos stopil na zmagovalni balkon. A zmaga se mu še kar izmika. "Če bi me vprašali pred sezono, bi bil zadovoljen s stopničkami, zdaj pa po nekaj dobrih rezultatih želim več. Z zadnjimi nekaj dirkami nisem zadovoljen. Sicer sem jih končal, a sem razočaran, saj še nisem zmagal. Mora se nam vse poklopiti in prepričan sem, da se nam bo."

Če mu uspe naslednjo nedeljo v Silverstonu, kjer je leta 2007 slavil s Ferrarijem, bi bilo to nekaj res posebnega. "Zmaga v Silverstonu je nekaj krasnega. Tam moraš odpeljati brezhibno. Uspelo mi je že v formuli renault in s Ferrarijem. Fantastično bi bilo, če bi tam ponovno zmagal, tudi zato, ker je naša tovarna le nekaj kilometrov stran. To bi bila izjemna zabava." Zadnja zmaga v Silverstonu za ekipo iz Enstona (za Renault, predhodnik Lotusa) je bila leta 2006, ko je uspelo Fernando Alonsu, medtem ko povratnik v formulo 1 na svojo 19. čaka od VN Belgije 2009.

Ne spreglejte