Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
9. 7. 2012,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

McLaren Jenson Button Lewis Hamilton

Ponedeljek, 9. 7. 2012, 11.06

8 let

Hamilton: Težko bomo ostali v borbi za naslov

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
McLaren je pred domačo VN napovedoval, da bo kos Red Bullu, a ni bil niti Ferrariju in Lotusu. Po vsega devetih točkah na zadnjih dveh dirkah dirkača pozivata ekipo k ukrepanju.

V Silverstone je kljub slabemu vremenu, prometnim zamaškom in težavam pri parkiranju na blatnih travnikih prišlo okoli 125 tisoč britanskih ljubiteljev formule 1. Odhajali so razočarani: Paul di Resta (Force India) je dirko končal v tretjem krogu, Jenson Button (McLaren) po 16. štartnem mestu ni mogel priti višje kot na 10. mesto, Lewis Hamilton (McLaren) pa kljub poznejšemu prvemu postanku ni bil kos dirkačem Ferrarija, Red Bulla in Lotusa, ob koncu pa so mu odpovedale pnevmatike in prehitel ga je še Michael Schumacher (Mercedes). Hamilton tako po le osmem mestu v skupnem seštevku sezone na četrtem mestu za vodilnim Fernandom Alonsom (Ferrari) zaostaja že 37 točk. Pred štirimi leti je bil Lewis zadnji Britanec z zmago doma, medtem se Buttnov niz brez stopničk v Silverstonu še kar nadaljuje.

"Za zdaj smo še v igri za naslov prvaka, a če takoj ne najdemo hitrosti, bomo težko ostali v borbi za naslov. Kot vedno sem dal vse od sebe, a nisem bil konkurenčen. Enostavno nismo dovolj hitri," opozarja svoje moštvo prvak iz sezone 2008, Hamilton. "Pričakoval sem, da lahko pridemo vsaj na peto mesto, a so bile ekipe pred nami mnogo hitrejše." Tako hitro se letos v formuli 1 vse spreminja – še pred mesecem dni je bil mladi Britanec najboljši. "Ostajamo skoncentrirani in upam, da izboljšamo dirkalnik, da se bomo lahko kosali z najboljšimi." Ker ima prvak iz sezone 2009, torej Button, z MP4-27 že nekaj dirk težave, je McLaren v ekipnem seštevku zdrsnil na četrto mesto - so 74 točk za Red Bullom, 10 za Ferrarijem in dve za Lotusom. Veliko časa za izboljšave ne bo, saj v drugi polovici julija sledita VN Madžarske in VN Nemčije, nato pa so tovarne v času poletnega premora dva tedna zaprte.

Ne spreglejte