Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
18. 11. 2012,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 18. 11. 2012, 16.39

8 let

Huff prvak v WTCC, v nascarju Keselowski

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Huff je postal prvak v WTCC. Jamie Whincup že dve dirki pred koncem prvak v V8 supercars. OPonoči je odločitev o prvak padla v nascarju, v prvenstvu formule 1 pa na VN ZDA še ni.

Macao je gostil finale svetovnega prvenstva turnih avtomobilov (WTCC). Po prvi dirki, ko je zmagal Yvan Muller, vodilni v seštevku Rob Huff pa je odstopil, so v igri za naslov prvaka ostali vsi trije Chevroletovi dirkači. Poleg omenjenih dveh še Alain Menu, ki je z manj kot sekundo zaostanka osvojil drugo mesto. Na drugi dirki smo videli troboj z veliko začetnico, spektakularno slovo Chevroletova od tega tekmovanja. Po več prehitevanjih je dirko dobil Menu, s tremi desetinkami zaostanka je na drugem mestu končal Huff, z osmimi pa na tretjem Muller. To je pomenilo, da je 33-letni Huff osvojil svoj prvi naslova.

Macau: prestižna zmaga Da Costi

V nekdanji portugalski koloniji na Kitajskem so dirkali tudi z dirkalniki formule 3. To prestižno dirko, kjer sodelujejo dirkači iz več različnih tekmovanj s formulami, je dobil Antonio Felix da Costa. Najhitrejši je bil že na kvalifikacijah, nakar je vodil od štarta do cilja. Portugalec je v minuli sezoni zmagal štiri dirke svetovne serije formule renault 3.5 (skupno je bil četrti), trikrat pa je zmagal tudi v prvenstvu GP3. Zmaga s formulo 3 na Kitajskem je tako zanj le pika na i fantastičnemu zaključku leta. Pred nekaj dnevi je 21-letnik tudi testiral Red Bullov dirkalnik formule 1.

Whincup prvak avstralskega V8

Winton je bil prizorišče predzadnjih dveh dirk sezone avstralskega prvenstva turnih avtomobilov (V8 supercars). Jamie Whincup (Holden) je dobil sobotno dirko, na nedeljski pa iz 25. mesta napredoval na končno tretjo. Tako je še pred zadnjima dvema preizkušnjama (Sidney čez dva tedna) osvojil svoj četrti naslov prvaka. Craig Lowndes (Holden) in Mark Winterbottom (Ford), ki sta drugo dirko v Wintonu končala pred njim, imata v seštevku zdaj previsok zaostanek.

Nascar: Keselowski prvak še pred ciljem

Oval v Homesteadu je gostil zadnjo dirko sezone nascarjevega "sprint cupa". V igri za naslov prvaka sta bila samo še dva dirkača: petkratni prvak Jimmie Johnson (Chevrolet) in vodilni v seštevku Brad Keselowski (Dodge). Slednji je imel 20 točk prednosti, kar je pomenilo, da mu je za prvi naslov v elitnem nascarjevem tekmovanju zadostovalo že 15. mesto. A tudi to ni bilo potrebno, saj je Johnson z okvaro dirkalnika odstopil sredi dirke. Tako je postal Keselowski prvi prvak z nascarjevo ekipo Rogerja Penskeja. Zanimivo: Brad je na finalni dirki končal prav na 15. mestu. Sezono je zmago sklenil veteran Jeff Gordon (Chevrolet).

Ne spreglejte