Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Četrtek,
7. 8. 2014,
14.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marc Marquez Jorge Lorenzo

Četrtek, 7. 8. 2014, 14.59

8 let

"Imel sem čas za odklop in premislek o čudovitih devetih dirkah"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ta nedelja bo pomenila prelomnico v kraljevskem razredu MotoGP, sezona se bo z VN Indianapolisa prevesila v drugi del. Je končno prišel čas, da pade do zdaj nepremagljivi Marc Marquez?

Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez se je branjenja naslova svetovnega prvaka MotoGP lotil tako, da so vsi tekmeci na široko odprli usta in izbuljili oči: zmagal je na vseh devetih dirkah in si pred njimi nabral 77 točk prednosti ali več, kolikor prinašajo tri zmage. Do konca sezone pa je še devet dirk. In kot da to ne bi bilo dovolj, Marquez v karieri kraljevskega razreda sploh še ni izgubil na ameriških tleh. Prvič je v moto eliti zmagal lani v Austinu, nato pa še v Laguni Seci in Indianapolisu.

Letos je ponovil zmago v Austinu, in ker Lagune Sece ni več v koledarju, bo to nedeljo v Indianapolisu odpeljana zadnja letošnja ameriška dirka. Marquez bo meril na peto zaporedno zmago na ameriških tleh in deseto zaporedno v letošnji sezoni.

Pedrosa je v Nemčiji povohal zmago, bo v ZDA pojedel tekmece?

"Imel sem lep poletni premor, ki je bil kombinacija odklopa, ko sem si znova napolnil baterije, in treninga, s katerim sem se pripravil na drugi del sezone. Imel sem čas za premislek o čudovitih devetih dirkah, ki smo jih imel, in zdaj komaj čakam, da se v Indianapolisu vrnem na motor," je po vrnitvi s tritedenskega dopusta povedal Marc Marquez. Stezo v Indianapolisu so pred letošnjo dirko nekoliko spremenili, drugačni so ovinki 3, 4, 7, 15 in 16, na novo pa je asfaltiran notranji del steze. "Zmeraj sem imel rad to stezo, zato bo zanimivo videti spremembe. Veliko pozornosti bomo namenili prvemu treningu in se skušali v pravi dirkaški ritem vrniti kar se da hitro," se novih izzivov že veseli Marquez.

Dani Pedrosa je resen kandidat, da v Indianapolisu prekine zmagovito serijo moštvenega kolega Marca Marqueza. "Sem sproščen in pripravljen na drugi del sezone. Z vrhunskim rezultatom v Nemčiji in podaljšanjem pogodbe pred premorom sem na popoln način končal prvi del sezone. Indy je steza, kjer sem imel v preteklosti dobre rezultate. Moj letošnji cilj je jasen: priti na dirkališče in se znova boriti za zmago," je povedal dvakratni zmagovalec Indianapolisa Dani Pedrosa, ki mu je na prejšnji dirki v Nemčiji za zmago zmanjkalo 1,5 sekunde.

Lorenzo: Vrnimo se na delo!

Valentino Rossi, ki je bil v prvi polovici letošnje sezone vodilni Yamahin dirkač, bo drugi del prvenstva 2014 začel s 84 točkami manj kot Marquez, od virtualnega naslova svetovnega prvaka pa ga loči pičlih sedem točk. Na drugem mestu je trenutno Dani Pedrosa. "Ta premor je bil zame zelo pomemben. Prihajajoče dirke ne bodo lahke, saj bomo prišli na steze, ki so zame težke. Indianapolis ni moja priljubljena steza, a so spremenili traso in dali malo novega asfalta, zato moramo naprej videti razliko," nad Indianapolisem ni pretirano navdušen Rossi.

Valentinov moštveni kolega Jorge Lorenzo, ki pričakuje, da bo kmalu podaljšal pogodbo z Yamaho, je bil v Indianapolisu petkrat na stopničkah, leta 2009 je tudi zmagal. "Vrnimo se na delo! Zmeraj je pomembno, da se za nekaj dni odklopiš ter si opomoreš fizično in psihično. Komaj čakam, da bom dirkal v Indyju. Ostalo je devet dirk in hočem se boriti za zmage," nastop na ameriški stezi komaj čaka Lorenzo.

Ne spreglejte