Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2023,
12.20

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Jeffrey Herlings KTM Kawasaki GasGas Jorge Prado Romain Febvre motokros MXGP Jan Pancar

Nedelja, 25. 6. 2023, 12.20

10 mesecev, 1 teden

MXGP Sumbawe v Indoneziji

Pancar deveti na prvi indonezijski dirki, v eliti zmaga Febvra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Madrid Jan Pancar KTM | Jan Pancar  | Foto Matej Podgoršek

Jan Pancar

Foto: Matej Podgoršek

Slovenski motokrosist Jan Pancar je na dirki svetovnega prvenstva v Indoneziji na veliki nagradi Sumbawe v razredu MX2 osvojil deveto mesto. V elitnem razredu MXGP, kjer zaradi poškodbe ne nastopata svetovni prvak Tim Gajser in zmagovalec 103 dirk Jeffrey Herlings, je prvič letos slavil Romain Febvre.

Jan Pancar
Sportal Po poskusu kraje motorja Pancar izenačil uspeh kariere

Deseto dirko sezone je v razredu MX2 dobil Belgijec Lucas Coenen. To je njegova sploh prva zmaga. Coenen je stopil na najvišjo stopničko povsem belgijskega odra za zmagovalce. Drugi je bil Liam Everts, tretji pa Jago Geerts. Coenen je bil sicer najhitrejši v obeh vožnjah in je domov odnesel maksimalnih 50 točk.

Na otoku Zahodna Nusa Tenggara je kot edini Slovenec nastopil Jan Pancar, ki je prvič v karieri vozil na indonezijski preizkušnji. Na dirko je prišel z dobro spodbudo iz Nemčije, kjer je bil šesti.

Jan Pancar | Foto: AMZS/Goran Krošelj Jan Pancar Foto: AMZS/Goran Krošelj V prvo vožnjo se Pancar ni podal preveč uspešno, saj je prvo merilno točko prevozil na 16. mestu. Na mehki stezi, ki je spreminjala linije v ovinkih iz kroga v krog, so tekmovalce na določenih mestih ovirali tudi kamni. Kljub vročini in visoki vlažnosti se je slovenski motokrosist izkazal v drugem delu vožnje ter napredoval do desetega mesta, na katerem je tudi pripeljal v cilj. Tudi start druge vožnje se Pancarju ni izšel po željah, a je nadaljeval bistveno bolje in se že ob koncu prvega kroga prebil na 11. mesto. V cilj je pripeljal kot osmi in skupno osvojil deveto mesto.

Romain Febvre  | Foto: AP / Guliverimage Romain Febvre Foto: AP / Guliverimage Francoz Romain Febvre je v razredu MXGP slavil pred Špancem Jorgejem Pradom in Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. Francoz je prvo vožnjo končal na drugem mestu, drugo pa je dobil. V skupnem seštevku točkovanja za svetovnem prvenstvo še naprej zanesljivo vodi Prado, ki ima pred Febvrom 101 točko prednosti.

V elitnem razredu še ne nastopa Tim Gajser, čeprav se je dirkač Hondine tovarniške ekipe po poškodbi in zlomu noge na zadnji pripravljalni dirki že vrnil na motor in trenira na svoji domači stezi. Pred dnevi je napovedal, da se bo na dirke vrnil sredi julija na Češkem. To in vsaj še naslednjo dirko izpušča tudi Jeffrey Herlings, ki je padel na VN Nemčije in utrpel počeno vretence.

MXGP Sumbawe v Indoneziji:

1. Romain Febvre (Kawasaki) 47 točk

2. Jorge Prado (GasGas) 45
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 42
4. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 34
5. Clavin Vlaanderen (Yamaha) 33
6. Ruben Fernandez (Honda) 31

Skupni seštevek (10/19):

1. Jorge Prado (GasGas) 505 točk

2. Romain Febvre (Kawasaki) 404
3. Jeffrey Herlings (KTM) 386
4. Ruben Fernandez (Honda) 374
5. Jeremy Seewer (Yamaha) 371
6. Glenn COldenhoff (Yamaha) 346

Enajsta od skupno 19. dirk sezone za svetovno prvenstvo bo že prihajajočo nedeljo, drugega julija, spet v Indoneziji, ko bo na vrsti velika nagrada Lomboka.

Tim Gajser Honda Tiga243Land
Sportal Dočakali smo: Gajser razkril datum prve dirke po poškodbi #video
Ne spreglejte