Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
7. 11. 2012,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

reli

Sreda, 7. 11. 2012, 8.36

8 let

Konec poglavja! Loeb: Odločitve ne obžalujem

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred nami je zadnja dirka v zadnji sezoni Sebastiena Loeba. Francoz gre v Španiji na zmago. Enak cilj ima tudi naslednja Citroënova številka 1, Mikko Hirvonen.

Že odločena sezona svetovnega prvenstva v reliju (WRC) se končuje s preizkušnjo na katalonski Costi Dauradi. Španski reli bo pomenil konec devetletne ere Sebastiena Loeba in Daniela Elenaja, ki sta bila s Citroënom nepremagljiva. Francosko-monaška posadka je odločena, da se poslovi z zmago. A z enakim ciljem sta v Barcelono, kjer bo v četrtek zvečer superspecial, prišla tudi Finca Mikko Hirvonen in Jarmo Lehtinen, od januarja nova Citroënova aduta za naslov prvaka.

Loeb je katalonski reli, ki bo letos prvič finalna dirka sezone, osvojil v zadnjih sedmih letih. "Tukaj nisem, da bi bil četrti ali peti, tudi Mikko ni. In tudi ostali bi radi sezono končali na najboljši možen način. Čeprav naslova prvaka nista več v igri, bo dirka vseeno zanimiva," napoveduje 38-letni Francoz, ki bo naslednje leto odpeljal le peščico dirk. "Ta vikend se končuje neko poglavje. Januarja pridem v Monte Carlo, a zgodba ne bo ista. Mislim, da odločitve ne obžalujem, saj karieri ne končujem dokončno. S Citroënom se bomo pripravljali na nov izziv. A najprej skušajmo zmagati reli Španija!" Leta 2014 nameravajo vstopiti v svetovno prvenstvo turnih avtomobilov (WTCC).

Začetek nove ere

Konec poglavja za Loeba in začetek za Hirvonena. Da je lahko nov prvi voznik Citroënove tovarniške ekipe, je dokazal z zmago na prejšnjem reliju na Sardiniji, ko je potrdil končno drugo mesto v letošnji sezoni. "Moj cilj je, da se še približam Sebastienu. Če se bom lahko boril z njim za zmago, bo to pomenilo, da sem naredil še en velik korak naprej." Finec je prejšnji teden treniral z enosedežnikom. Čeprav se torej sezona končuje, za najboljše svetovne reliste ni počitka. Tako ali tako pa se naslednje prvenstvo začenja že konec januarja. A še prej v Citroënu želijo še deseto zmago letos oziroma šesto dvojno zmago.

Ne spreglejte