Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
20. 6. 2012,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

reli WRC Sebastien Loeb Citroën

Sreda, 20. 6. 2012, 10.55

8 let

Loeb: Popolna koncentracija je ključ do uspeha

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilni v svetovnem reli prvenstvu, Citroënov tovarniški dirkač Sebastien Loeb je zatrdil, da je ključ do uspeha na reliju po Novi Zelandiji popolna koncentracija.

Francoz, ki je letos zmagal na štirih relijih od šestih možnih, prihaja na sedmo dirko sezone s prednostjo 30 točk pred moštvenim kolegom Mikkom Hirvonenom. Tovarniški Citroën pa z naskokom 73 točk pred tovarniškim Fordom. To pomeni, da bosta tako Loeb kot Citroën na poletni premor odšla kot vodilna v dirkaški in konstruktorski konkurenci, ne glede na to, kakšen bo končni vrstni red na reliju po Novi Zelandiji. Kljub temu od njiju ne gre pričakovati ležerne vožnje in taktiziranja, saj bo šlo za enega izmed najbolj razburljivih relijev v koledarju, ki ga obožujejo prav vsi dirkači.

''Ta reli je vrhunec dirkanja na makadamu. Je podoben finskemu reliju … le drevesa so pomaknjena bolj stran od ceste! Čestokrat se govori, da gre za izjemno hitro traso, a mislim, da je raznolik, ima tudi nekaj zavitih delov. To je reli, na katerem moraš ves čas pritiskati 'na polno'. Če ne daš 100 odstotkov, se takoj pozna na časih. Ta reli sem zmagal dvakrat v šestih poskusih, a sem tu storil tudi nekaj napak. Nekatere, ko sem dirkal 'na polno', nekatere pa, ko sem izbral bolj umirjen ritem. Hitrosti so tukaj tako zelo visoke, da moraš biti ves čas popolnoma osredotočen na dirkanje,'' je pred Novo Zelandijo povedal Sebastien Loeb, ki je na Novi Zelandiji zmagal 2005 in 2008.

Mikko Hirvonen je na tem reliju trikrat stopil na stopničke, a še nikoli zmagal. Tudi letos še ne. Finec obožuje reli po Novi Zelandiji: ''Vredno je bilo, da smo opravili 24-urni let z letalom do Aucklanda. Po odpeljanih grobih makadamskih relijih sem vesel, da se vračamo na podlago, kjer je hitrost na prvem mestu. V tej sezoni smo bili že štirikrat na stopničkah in upam, da bom tudi tokrat postregel z dobrim rezultatom.''

Ne spreglejte