Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2008,
9.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 31. 8. 2008, 9.12

8 let, 1 mesec

Loeb zmagovalec relija po Novi Zelandiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je zmagovalec relija po Novi Zelandiji, 11. letošnje preizkušnje svetovnega prvenstva.

Loeb je po dramatičnem zadnjem dnevu zmagal s 17,5 sekunde prednosti pred moštvenim kolegom Špancem Danijem Sordom, Finec Mikko Hirvonen (Ford), glavni tekmec Loeba za naslov, pa je bil po velikih težavah tretji. To je bila za Loeba, ki je le še povečal prednost v skupnem seštevku SP pred Hirvonenom, po Finski in Nemčiji še tretja zaporedna zmaga letos, skupaj pa njegova 42.

Tako je Loeb po težavah v današnjem uvodu, ko se je zavrtel na cesti in izgubil več kot deset sekund, le prišel do sanjske zmage, saj je njegov največji tekmec za naslov Hirvonen pristal na tretjem mestu. Ko se je že zdelo, da imata Hirvonen in njegov moštveni kolega pri Fordu ter vodilni po dveh dnevih relija po Novi Zelandiji Finec Jari-Matti Latvala prvo in drugo mesto "v žepu", se je vse zasukalo drugače. V predzadnji hitrostni preizkušnji je Latvala zadel skalo in se zavrtel, iz motorja pa je izteklo olje in ni mu preostalo drugega, kot da je reli predčasno končal. Tudi Hirvonenu ni šlo vse po načrtih in je zaostal tudi za Sordom.

Loeb: Še v sanjah si nisem mislil, da bi lahko zmagal

"Želel sem si le zmanjšati zaostanek za obema voznikoma Forda, še v sanjah si nisem mislil, da bi lahko zmagal. Prepričan sem bil, da Mikke (Hirvonena, op. p.) ne morem ujeti in da je vse končano, da smo zapravili priložnost. A vse se je obrnilo na glavo," je dejal Loeb in dodal: "To je bil res težek reli, ki se je iz trenutka v trenutek spreminjal. Potreboval sem zmago, vendar nisem vesel, da je imel Mikka takšno smolo. Boji z njim so mi v užitek, saj je odličen dirkač." Razočarani Hirvonen je po dirki povedal: "Prepričan sem bil, da nam je uspelo, a smola nam je prekrižala načrte. A ne bom pustil, da bi to omajalo mojo samozavest. Vem, da lahko zmagujemo in sezona še ni končana".

Loeb ima po 11 od skupaj 15 relijih za SP v skupni razvrstitvi zdaj osem točk prednosti pred Hirvonenom.


Izidi, 11. preizkušnja SP (18 HP):

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen) 3:59:18,9 ure 2. Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Citroen) 3:59:36,4 3. Mikko Hirvonen/Jarno Lehtinen (Fin/Ford) 4:00:00,4 4. Petter Solberg/Philip Mills (Nor/VBr/Subaru) 4:02:07,8 5. Urmo Aava/Kuldar Sikk (Est/Citroen) 4:02:49,6 6. Per-Gunnar Andersson/Jonas Andersson (Šve/Suzuki) 4:06:56,3 7. Toni Gardemeister/Tomi Tuominen (Fin/Suzuki) 4:07:13,8 8. Federico Villagra/Jorge Perez Companc (Arg/Ford) 4:07:53,9 9. Henning Solberg/Cato Menkerud (Nor/Ford) 4:08:34,1 10. Martin Prokop/Jan Tomanek (ČešMitsubishi) 4:13:07,9 ...

Ne spreglejte