Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2013,
14.31

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jorge Lorenzo

Četrtek, 26. 9. 2013, 14.31

8 let, 1 mesec

Lorenzo moli, da Marquez ne bo posnemal njegove lanske taktike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Yamahin tovarniški dirkač Jorge Lorenzo upa, da se Hondin rival Marc Marquez še ni odločil za taktiko kalkuliranja, s kakršno je lani sam osvojil naslov svetovnega prvaka MotoGP.

Lorenzo je lani zadnjo zmago v kraljevskem razredu osvojil v Misanu, pet dirk pred koncem sezone. Ker je imel veliko točkovno prednost, je v čistem finišu pobudo prepustil Daniju Pedrosi in Caseyju Stonerju, sam pa pobral štiri druga mesta, kar je na koncu zadoščalo za naslov svetovnega prvaka. Ker je prvi izzivalec Pedrosa na predzadnji dirki v Avstraliji zabeležil ničlo, si je podoben spodrsljaj lahko privoščil tudi Lorenzo na zadnji dirki v Valencii.

Dani je lani naslov svetovnega prvaka izgubil, čeprav je zbral več zmag kot Jorge (7:6). Kot zmeraj je na koncu odločalo število točk (po 18 dirkah je bilo 350:332 v korist Lorenza). Letos bi lahko Jorge doživel podobno zgodbo, a v vlogi žrtve. Četudi bo zmagal na vseh preostalih petih dirkah, Marquez pa bo trikrat drugi in dvakrat tretji, bi mu po 18 bitkah za naslov prvaka zmanjkala pičla točka. Še bolj pa bi ga bolelo dejstvo, da bi zbral enkrat več zmag kot Marc – deset – in ostal praznik rok. Pred Aragonom jih imata oba po pet.

A Lorenzo kljub nezavidljivemu položaju ne obupuje, saj sta mu zadnji dve zmagi dali turbo motivacijski pospešek. Yamaha pa je očitno z novim menjalnikom ujela Hondo. Lorenzo bo z Yamaho lovil prvo zmago v Aragonu sploh. Na preteklih treh izvedbah dirke je dvakrat slavila Honda in enkrat Ducati.

"Komaj čakam nastop v Aragonu, ker smo tam opravili zelo dobra testiranja pred Assnom. Takrat smo bili najhitrejši, zdaj pa imamo še boljši motocikel. Na tej stezi hočem potrditev, da smo začeli dirkati na nekem višji ravni. Fizično sem zelo dobro pripravljen, pa tudi zadnja testiranja v Misanu so bila koristna," je pred Aragonom povedal Jorge Lorenzo.

Ne spreglejte