Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jorge Lorenzo Valentino Rossi Dani Pedrosa Marc Marquez

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 21.44

8 let

Lorenzo najhitreje požira nove knjige MotoGP, Rossi daleč zadaj

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jorge Lorenzo je prvi dan prvih letošnjih MotoGP testiranj v Sepangu namignil, da namerava ostati gospodar kraljevskega razreda. Tekmeci so bili počasnejši za sekundo in več.

Vsi dirkači MotoGP in testni vozniki (Stoner) so se začeli privajati na novo elektronsko krmilno enoto, ki je za vse enaka, in na nove Michelinove gume (lani so dirkali z gumami znamke Bridgestone). Očitno je Lorenzo najhitreje našel najboljše rešitve in se zavihtel na vrh časovne lestvice.

Yamahin tovarniški dirkač MotoGP Jorge Lorenzo je za postavitev najboljšega časa 2:00,684 potreboval 32 krogov. Lorenzov moštveni kolega Valentino Rossi (+1,033/52. krog) in Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa sta bila na isti ravni(+1,096/23. krog). Pedrosin kolega v garaži Marquez je bil od Lorenza počasnejši za debelo sekundo (+1,594/32. krog) in je zasedel sedmi položaj.

Med Hondina glavna zvezdnika so se vrinili trije Ducatiji. Izjemno je navdušil Danilo Petrucci (+1,127), ki je z lanskim Ducatijem ugnal oba Ducatijeva tovarniška dirkača (Andrea Iannone, +1,228 /5. čas; Andrea Dovizioso, +1,966/13. čas), ki sta dirkala z lanskim in letošnjim Ducatijevim modelom. Nase je opozoril tudi Hector Barbera, ki je bil s predlanskim Ducatijem konkurenčen Iannoneju (+1,318/6. čas).

Stoner desetinko hitrejši od Marqueza. Kako bo v torek?

Tovarniški Suzuki z letošnjim motociklom ni blestel. Aleix Espargaro je bil deveti (+1,855), Maverick Vinales pa enajsti (+1,961).

Testiranja se bodo nadaljevala v torek, končala pa v sredo. V torek bo v akciji Casey Stoner, ki je v Sepangu testiral že v soboto. Avstralec je postavil čas 2:02,1, kar pomeni, da je bil za desetinko boljši od Marqueza in pol sekunde hitrejši od Doviziosa. Četudi je dirkal z lanskim Ducatijem in na umazani stezi … V torek bomo dobili novo primerjavo. Stoner bo spet testiral z lanskim Ducatijem.

Ne spreglejte