Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
10. 8. 2012,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 10. 8. 2012, 12.58

8 let

Maldonado: Imam dovolj časa, da se odkupim

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Williams ima potencial v svojem dirkalniku, a največji minus angleške ekipe naj bi bila njihova dirkača, Pastor Maldonado in Bruno Senna. Zagovarjata se in verjameta vase.

Williams je za Ferrarijem in McLarnom tretja najuspešnejša ekipa formule 1. Pred sezono 2012 so imeli 114 zmag in devet naslovov prvaka, a prvenstvo 2011 je bilo najslabše v njihovi več kot 30-letni zgodovini. Osvojili so vsega pet točk in bili deveti v konstruktorskem seštevku. Sezona 1997, ko je z njihovim dirkalnikom zmagoval Jacques Villeneuve in jim pridirkal zadnji dirkaški naslov, je bila skoraj pozabljena. Čeprav je jasno, da v Grovu imajo znanje, pa letos nanje ni nihče računal. Predvsem zaradi dirkaškega dvojca, tako Pastorju Maldonadu kot Brunu Senni se je očitalo, da sta do sedeža prišla zaradi pokroviteljev. A glej ga zlomka: dirkalnik ima potencial, Maldonado pa je v Barceloni senzacionalno zmagal. Pa vendarle: to je bilo pa tudi to. Sledilo je šest kazni in le še ena uvrstitev v prvo deseterico. Medtem je Senna občutno prepočasen na kvalifikacijah, a je na dirkah uspel izvleči šest uvrstitev med 10. Na zadnjih petih dirkah so zbrali le devet točk (vse Senna), jeseni bodo le stežka iztržili kaj več od sedmega mesta v seštevku.

Senna: Vsak potrebuje priložnost

Venezuelčan in Brazilec se morata zagovarjati. Oba sta prepričana vase in verjameta, da bosta priložnost dobila tudi v sezoni 2013, pa čeprav za njima na sedež že čaka novi finski talent Valtteri Bottas. "Napake so normalne. Tudi drugi dirkači so jih nekoč delali. Seveda moraš biti konstanten. Na začetku sezone sem res naredil nekaj napak, na primer v Avstraliji, ko sem se zaletel v zadnjem krogu," se zagovarja Maldonado, a obenem priznava, da ni najboljši. "A po lanski katastrofalni sezoni ni nihče pričakoval, da bomo zmagali. Od Barcelone nismo več v vrhu. Zdaj se je treba osredotočiti v drugo polovico sezone." Dodaja, da ga bodo napake izučile in bo jeseni nadoknadil izgubljeno. "Dirk je še devet, kar je kar veliko in zato dovolj časa, da se odkupim. Dal bom svoj maksimum. Potrebujemo več točk, moramo se izboljšati in se izučiti iz napak."

Govori se, da je bolj v nevarosti Sennova služba, a Ayrtonov nečak si želi priložnost. "Vsak potrebuje priložnost za napredovanje, enako velja tudi zame. Potrebujem priložnost. Obenem pa je letošnja sezona ena najtežjih v zadnjih letih, saj že desetinka sekunde lahko pomeni pet, šest mest. Na dirkah sem kar dober, ključno pa bo, da izboljšam kvalifikacijske rezultate."

Ne spreglejte