Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
8. 11. 2015,
10.39

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marc Marquez Valentino Rossi

Nedelja, 8. 11. 2015, 10.39

8 let, 1 mesec

Marquez se bo spopadel z vsakim dirkačem, ne glede na to, ali bo to Pedrosa, Rossi ali Lorenzo

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marc Marquez je pred VN Valencie napovedal, da se bo na stezi spopadel z vsakim dirkačem, ne glede na to, ali bo to moštveni kolega Pedrosa ali borca za naslov prvaka Rossi in Lorenzo.

Aktualni svetovni prvak MotoGP Marc Marquez, ki bo v Valencii predal žezlo najboljšega v kraljevskem razredu, ne obžaluje svojega dirkanja v Maleziji. Žal mu je samo, da ni končal predzadnje dirke sezone.

"To je bil eden izmed mojih najtežjih tednov v življenju. Dirko v Maleziji sem skušal pozabiti in se stoodstotno osredotočiti na zadnjo dirko sezone, a je bilo to nemogoče. Carmelo Ezpeleta (izvršni direktor Dorne, ki je lastnik komercialnih pravic MotoGP, op. p.) in FIM (Mednarodna motociklistična zveza, op. p.) sta nas prosila, naj govorimo samo o Valencii, zato ne bom več govoril o Sepangu. Enako je storila Honda, ki bo telemetrijo mojega motorja iz Sepanga razkrila po dirki v Valencii (predvidoma v ponedeljek, op. p.). Tukaj smo zato, da bi navijači uživali, pa tudi mi moramo uživati na zadnji dirki sezone. Obžalujem samo to, da v Maleziji nisem končal dirke, kar je bil moj cilj in cilj moje ekipe."

Marc zaradi malezijskega incidenta ne bo spremenil pristopa do dirkanja

"Na vsaki dirki skušam pokazati najboljše, kot vsak pri svojem delu. To sem naredil v Maleziji, v Avstraliji in na Japonskem. Tudi ta konec tedna bom pokazal svoj maksimum. Če se ne bomo mogli boriti za zmago, se bomo pa za stopničke. To je bila huda izkušnja in ni bilo lahko za dirkača, starega 22 let, a mislim, da mi bo to v prihodnosti v pomoč, ker sem se iz tega veliko naučil. Navijači imajo MotoGP radi tako kot jaz. Spominjam se, kako sem še kot otrok prihajal na to stezo in užival. Dirka v Valenci je zmeraj nekaj posebnega za MotoGP. Vemo, da bodo nekateri navijali za Rossija, nekateri za Jorgeja, nekateri za Danija, nekateri pa zame, a vsi bodo tu zato, da bi videli šov motociklistov," je za crash.net pred zadnjo bitko MotoGP povedal Marc Marquez.

Hondin tovarniški dirkač zaradi dogodkov v Maleziji ne bo spremenil svojega pristopa do dirkanja: "Moja miselnost in moj pristop do dirkanja bosta ostala enaka. Če se bom moral boriti z moštvenim kolegom, se bom boril. Če se bom moral boriti z Jorgejem, se bom. Če se bom moral boriti z Valentinom, se bom. Bomo videli, ali se bom boril za prvo mesto ali za drugo, tretjo, četrto. Zmeraj bom skušal zase in za svoje moštvo doseči najboljši mogoč rezultat."

''V MotoGP je težje zmagati iz zadnjega položaja kot v Moto2''

Rossi bo moral nedeljsko dirko začeti z zadnjega štartnega položaja. Podobno izkušnjo je imel že Marquez v kategoriji Moto2, pa je vseeno zmagal: "Res je, da sem v Moto2 v Valencii dirko začel zadnji in potem zmagal, a res je tudi, da sem bil v Katarju zadnji v prvem ovinku, pa sem končal na petem mestu. V MotoGP je torej težje, a nočem razmišljati o tem, ker to ni moja stvar."

Medtem ko je Lorenzo na športno razsodišče v Lozani vložil prošnjo za zaslišanje in priskrbel dodatno dokumentacijo, pa Marquez ni niti pomislil, da bi se vpletel v Rossijev primer: "Ne, mi smo bili na povsem drugi strani. Odpovedali smo tudi tiskovno konferenco, na kateri bi razkrili podatke telemetrije z mojega motorja, ker Honda ni hotela vplivati na odločitev športnega razsodišča. Spoštujem odločitev direkcije za dirke MotoGP, FIM in športnega razsodišča."

Ne spreglejte