Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
24. 11. 2012,
7.12

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Brazilije Ferrari Williams Felipe Massa

Sobota, 24. 11. 2012, 7.12

5 let, 5 mesecev

Massa: Zmagal bom, Alonso bo drugi in prvak

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na letošnji VN Brazilije nastopata le dva Brazilca. Felipe Massa razmišlja o zmagi, Bruno Senna pa o uspešnejši prihodnji sezoni. Pa bo sploh dobil sedež za 2013?

Prvič po 19 letih na VN Brazilije v Interlagosu ne dirka Rubens Barrichello. Iz Williamsovega dirkalnika ga je lansko zimo s pomočjo bogatih pokroviteljev izrinil njegov rojak Bruno Senna. A 29-letni nečak pokojnega trikratnega prvaka Ayrtona Senne letos ni navdušil. Na kvalifikacij je bil vselej nekonkurenčen, na dirkah pa je vendarle desetkrat prišel do točkovnih drobtinic. Z 31 pred zadnjo dirko leta zaseda 16. mesto. Je le dve mesti za ekipnim kolegom Pastorjem Maldonadom. Venezuelčan je do točk prišel le petkrat, a si je z zmago na VN Španije bržkone kupil še eno sezono v ekipi. Sennov dirkalnik pa zna dobiti mladi finski up Valtteri Bottas.

A na domači VN ne govori o koncu zgodbe v formuli 1, temveč obljublja, da bo naslednje leto boljši. "Zame je bila to težka sezona, ko sem se moral veliko naučiti. Na dirkah sem vozil dobro, sem pa pogosto štartal iz slabega izhodišča in zato osvojil manj točk. A konec koncev: to je bilo leto za učenje. V drugem poizkusu bom gotovo boljši. Prepričan sem, da bom naslednje leto napredoval." Ali te besede pomenijo, da vendarle ostaja v Williamsovi ekipi? "Ni še odločeno. Treba bo še počakati."

Massa v Interlagosu dirka za tretjo zmago

Še eno priložnost s Ferrarijem pa je dočakal Felipe Massa. Po katastrofalnem začetku letošnje sezone, ko je imel po osmih dirkah le 11 točk in so italijanski mediji celo zahtevali njegovo takojšnjo zamenjavo, je v drugem delu le ujel stik z najboljšimi. Sezono tako končuje na sedmem mestu dirkaškega seštevka, a več kot 150 točk za ekipnim kolegom Fernandom Alonsom. "Ta sezone je bila v primerjavi s prejšnjimi zelo težka. Na nekaj dirkah sem imel velike težave. Od avgusta pa se je vse spremenilo. Na vsaki dirki sem prišel do pravega rezultata. Dober drugi del je bil dobra priprava za naslednje leto."

Dvakratni zmagovalec Interlagosa verjame, da lahko zmaga tudi to nedeljo in na tak način Alonsu pomaga do tretjega naslova prvaka. "Prav je, da razmišljam o tretji zmagi. Ta dirka je zame nekaj posebnega. Skušal jo bom osvojiti in upam, da Fernando končana na drugem mestu in osvoji prvenstvo." V tem primeru bi moral biti Sebastian Vettel (Red Bull) osmi ali slabši. To je težko verjeti, tako da je mnogo bolj verjeten scenarij, da bo moral Brazilec na nedeljski dirki Španca spustiti predse.

Ne spreglejte