Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
8. 5. 2012,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes Bernie Ecclestone

Torek, 8. 5. 2012, 10.56

8 let

Mercedes se ne umika iz F1, zatrjuje Haug

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mercedesov motošportni šef Norbert Haug je zanikal govorice, da se bo nemški koncern umaknil iz formule 1, ker ne bo dobil stolčka v upravnem odboru formule 1, ki je po novem na borzi.

Po letošnji sezoni formule 1 poteče komercialna pogodba med Berniejem Ecclestonom oziroma podjetjem CVC in moštvi, o sodelovanju v elitnem dirkaškem tekmovanju in delitvi prihodkov. Pogajanja o novi pogodbi (t. i. pogodbi Concorde) potekajo že več mesecev. Že nekaj tednov pa se govori, da so Red Bull, Ferrari in McLaren dobili poseben privilegij in tako že podpisali pogodbo, ne pa tudi Mercedes. O tem je ta ponedeljek pisal tudi britanski časnik Times. Slednji trdijo, da Mercedes-Benz resno razmišlja o odhodu iz formule 1, ker za razliko od Red Bulla, Ferrarija in McLaren ne bo dobil mesta v upravnem odboru formule 1. Formula 1 kot podjetje je namreč pred dnevi odšla na borzo, za delnice pa se zanimajo tudi največje ekipe. Drugi razlog, da Mercedes še ni podpisal Condorda, pa naj bi bil člen v pogodbi, ki določa denarno nagrado ekipam, ki od leta 2000 niso spremenila imena.

V Timesu so za komentar prosili Bernieja Ecclestone, ki je na svoj neposreden način dejal: "Zakaj bi moral imeti Mercedes enak dogovor kot ostali? Kaj pa so oni naredili v formuli 1? Zmagali so eno dirko in to je." Mercedes je kot tovarniška ekipa v formuli 1 dejansko le od leta 2010 (pred tem so le dobavljali motorje oziroma so bili samostojna ekipa dve leti sredi 50. let). Kasneje je Ecclestonova predstavnica za stike z javnostjo te besede skušala omiliti in je sporočila, da pogajanja z vsemi moštvi še naprej potekajo.

Na pisanja Timesa se je na meški časnik Auto Motor und Sport odzval prvi mož motošportnega oddelka Mercedesa, Norbert Haug: "V teh govoricah ni nobene resnice." Za prihodnost moštva Nica Rosberga in Michaela Schumacherja, ki je letos po dveh težavnih sezonah le našlo pot na vrh, se tako ni bati.

Ne spreglejte