Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
4. 11. 2012,
19.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 4. 11. 2012, 19.29

8 let

Mikkelsen drugič prvak umirajočega IRC-ja

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dirko formule 1 v Abu Dabiju je dobil Kimi Räikkönen. Tam je dogajal tudi V8. Prvaka pa smo ta konec tedna dobili v IRC-ju. Zadnjo sezono tega tekmovanja je osvojil Andreas Mikkelsen.

Norvežan Andreas Mikkelsen (Škoda) je prvak medcelinskega reli izziva (IRC). Na zadnji dirki tega tekmovanja je na Cipru osvojil drugo mesto za Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom (Ford). V IRC-ju je za skupni seštevek štelo sedem najboljših relijev od 13, tako da je Norvežan sezono končal s 140 točkami. Drugi je bil Čeh Jan Kopecky (101), tretji pa Finec Juho Hänninen (93).

Na ciprskem reliju je imel možnosti za posamično zmago tudi Mikkelsen, čeprav so ga drugi dan relija zmotile kar štiri predrte pnevmatike. A je na zadnji hitrostni preizkušnji volan Škode Fabie prepustil svojemu sovozniku Oli Floeneju. S to potezo zahvale je sicer žrtvoval jubilejno stoto zmago na brzincih v tekmovanju IRC, nekoliko previdnejšo vožnjo sovoznika pa je Al-Attiyah izkoristil in se na cilju v Pafosu veselil zanesljive zmage na reliju. Tretji je bil Japonec Tošihiro Arai (Subaru).

Tekmovanje IRC pod promotorskom Eurosporta se je s šesto sezono končalo. Naslednje leto ga ne bo več. Drugo najmočnejše prvenstvo v reliju bo tako postalo evropsko (ERC), ki ga bosta skupaj vodila Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) in Eurosport.

Whincup dobil vsi tri dirke v Abu Dabiju

Na dirkališču Yas Marina ta konec tedna ni potekala le dirka formule 1, temveč tudi 13. dirkaški vikend v avstralskem prvenstvu turnih avtomobilov (V8 supercars). Svojo deveto, deseto in 11. zmago v sezoni je osvojil Jamie Whincup (Holden). Na prvi dirki je za štiri sekunde premagal Willa Davisona (Ford), na drugi se mu je slednji približal na slabe tri sekunde, na tretji na eno, a premagati ga ni mogel. Branilec naslova se je tako s popolno dominanco še približal četrtemu naslovu prvaka. Do konca sezona sta še dva dirkaška vikenda (štiri dirke), Whincup pa ima zdaj več kot 200 točk prednosti pred Markom Winterbottomom (Ford) in Craigom Lowndesom (Holden), Davison pa na četrtem mestu zaostaja več kot 550 točk.

Johnsonu druga zaporedna zmaga

Osmo od desetih dirk končnice nascarjevega "sprint cupa" je v zadnjem krogu dobil Jimmie Johnson (Chevrolet). To je 700. zmaga za Chevrolet. Njegova peta sezonska zmaga je še toliko več vredna, ker je prehitel prav neposrednega tekmeca za naslov prvaka Brada Keselowskega (Dodge). Pred finalnima dirkama v Phoenixu in Homesteadu ima petkratni prvak Johnson zdaj sedem točk prednosti. Na tretjem mestu je dirko na Texas Motor Speedway končal Kyle Busch (Toyota).

Ne spreglejte