Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
22. 7. 2012,
18.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andreas Mikkelsen

Nedelja, 22. 7. 2012, 18.06

8 let

Mikkelsen razred zase, Asja Zupanc na IRC-ju 10.

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fernando Alonso je zmagovalec VN Nemčije. Dirko indycarja v Edmontonu je dobil Helio Castroneves. Reli IRC v Romuniji je osvojil Andreas Mikkelsen, Slovenka Asja Zupanc je bila 10.

Branilec naslova prvaka v medcelinskem reli izzivu (IRC) Andreas Mikkelsen (Škoda) na reliju Sibiu v Romuniji ni imel konkurence. Ob odsotnosti Škodinih tekmecev je zmagal pet minut in pol pred Patrikom Flodinom (Ford) in skoraj 12 minutami pred Francosiom Delecourjem (Peugeot). Z desetim mestom je enega svojih najboljših mednarodnih dosežkov v karieri osvojila slovenska dirkačica Asja Zupanc (Mitsubishi). S sovoznico Špelo Trček sta zaostali dobrih 21 minut.

Cecotto in Calado slavila v GP2

Ob robu dirke formule 1 za VN Nemčije, ki jo je dobil Fernando Alonso (Ferrari), je na Hockenheimringu potekalo še tekmovanje v GP2. Sobotno dirko, skupaj že 15. letos, je dobil Johnny Cecotto mlajši (Addax), kar je njegova druga zmaga v sezoni. Uspelo mu je, ker je na mokri stezi, ki se je sušila, tvegal s pnevmatikami za suho stezo. Bil je 10 sekund hitrejši od Fabia Leimerja (Racing Engneering). Vodilni v generalni razvrstitvi sezone Luiz Razia (Arden) je bil sedmi. Brazilec je bil na nedeljski šprinterski dirki še tri mesta slabši. Zmage se je veselil James Calado (Lotus). Vodil je od štarta do cilja in Gieda van der Gardeja (Caterham) premagal za osem sekund.

Pri 15 letih zmagal dirko formule 2

Komaj 15-letni Matheo Tuscher je v soboto dobil dirko formule 2 na francoskem dirkališču Paul Ricard. Postal je najmlajši zmagovalec tega tekmovanja. Na drugem mestu je končal vodilni v točkovanju Luciano Bacheta. Slednji je bil na nedeljski dirki peti. To je dobil Markus Pommer, medtem ko je Tuscher sobotni uspeh dopolnil z drugim mestom in se v skupnem seštevku povzpel na drugo mesto (je 32,5 točke za Bacheto).

Castroneves slavil v Edmontonu

Na kvalifikacijah dirke serije indycar na letališču v kanadskem Edmontonu je bil najhitrejši zmagovalec prejšnjih treh dirk Ryan Hunter-Reay (Andretti), a je štartal z 11. mesta, saj so mu mehaniki brez dovoljena vodstva tekmovanja spreminjali nastavitve motorja. Tako je na 11. dirki sezone s prvega štartnega mesta začel branilec naslova Dario Franchitti (Ganassi). Na dirki sta bila razred zase Helio Castroneves (Penske) in Takuma Sato (Rahal). Japonec je bil v zadnjih krogih hitrejši, najprej je ujel Brazilca, v poskušal s prehitevanjem, a ni bil uspešen. Zanj je že drugo mesto največji uspeh v indycarju. Castroneves se je z drugo zmago v sezoni in že 19. v karieri vodilnemu v seštevku Hunterju-Reayu približal na 33 točk zaostanka. Zmagovalec prejšnjih treh dirk je bil tokrat sedmi. Will Power (Penske) je s tretjim mestom zdrsnil na skupno tretje mesto.

Melandrijeva nedelja v Brnu

Italijanski motociklist Marco Melandri (BMW) je z zmagama na obeh nedeljskih dirkah razreda superbike prepolovil prednost rojaka Maxa Biaggija (Aprilia) v skupnem seštevku. Pa je skupaj vodil vsega tri kroge! Neverjetno, živim svoje sanje, je po dirkah ponavljal Melandri. Na prvi dirki je za svojo četrto zmago v sezoni Toma Sykesa (Kawasaki) prehitel tri kroge pred koncem, na drugi pa je šel mimo Sykesa šele v zadnjem krogu. BMW prvič v zgodovini vodi v točkovanju konstruktorjev.

Nadaljuje se bitka Chevroletjev

Po več kot mesecu dni se je nadaljevalo svetovno prvenstvo turnih avtomobilov (WTCC) in sicer z dirkama v brazilski Curitibi. Z zmago na prvi dirki je Yvan Muller (Chevrolet) povečal prednost v skupnem seštevku). Za šesto zmago letos je za sabo pustil ekipnega kolega Alaina Menuja in Roba Huffa. Ko so na drugi dirki obrnili štartna mesta, je do tretjega slavja v prvenstvu prišel Huff in zaostanek za tokrat četrtim Mullerjem zmanjšal na 16 točk. Na stopničke sta se uvrstila še Menu in Gabriele Tarquini (Seat).

Ne spreglejte