Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 4. 2012,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Škoda Ferrari Andreas Mikkelsen

Nedelja, 8. 4. 2012, 9.01

8 let

Mikkelsen spet zapravil zmago na asfaltu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Motociklisti so sezono začeli v Katarju. Tu pa je pregled ostalega pomembnejšega avtomotošportnega dogajanja tega konca tedna. Izpostaviti velja zmago Juhe Hänninena na reliju Irska.

Medcelinski reli izziv (IRC), drugo najmočnejše reli tekmovanje na svetu, se je nadaljevalo s tretjo od 13 dirk prvenstva 2012. Reli Irska je dobil Juho Hänninen (Škoda), kar je njegova prva zmaga po julijski preizkušnji na Azorih. Postal je šele drugi zmagovalec tega relija, ki ni Britanec ali Irec. To je pred njim uspelo le še Penttiju Airikkali leta 1979.

Hänninen je bil tesno bitko z Andreasom Mikkelsenom (Škoda). Branilec naslova je bil pred zadnjo hitrostno preizkušnjo v vodstvu za 2,3 sekunde, nakar je na ulicah Lisburna naredil napako (zadel je v zaščitne bale sena) in izgubil več kot 40 sekund. Tako je prvak iz sezone 2010 zmagal za 44,2 sekunde. Mikkelsen je še četrtič zapored na asfaltnem reliju zapravil zmago. Tretje mesto je osvojil Jan Kopecky (Škoda).

V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Mikkelsen (61), Hänninen pa z ničlo z drugega relija sezone na drugem mestu zaostaja za 18 točk.

Sainz mlajši na uvodu brez zmage

Sezona britanske formule 3 se je začela s tremi dirkami v Oulton Parku. Prvo je dobil Jack Harvey (Carlin), drugo Pipo Derani (Fortec), tretjo pa Felix Serralles (Fortec). Carlos Sainz mlajši (Carlin), sin dvakratnega prvaka v reliju Carlosa Sainza, ki velja za prvega favorita za naslov prvaka, je bil tretji, peti in četrti.

V Nogaru v Franciji pa se je začelo svetovno prvenstvo GT1. Na nedeljski dirki je dvojno zmago slavila ekipa WRT Audi. Njihov prvi dirkalnik sta upravljala Stephane Ortelli in Laurens Vanthoor. Toni Vilander in Filip Salaquarda (AF Corse Ferrari) sta po prvem štartnem položaju z 31 sekundami zaostanka zasedla šele peto mesto. Audi je do dvojne zmage prišel tudi na ponedeljkovi dirki.

Ne spreglejte