NATISNI PISAVA

Odzivi najboljših treh po VN Italije v MotoGP

Pedrosa: Lovljenje Lorenza je bilo preveč tvegano

Avtor: Engelbert Osojnik

Mugello - Dani Pedrosa, ki je najboljši štartni položaj zapravil že v prvem krogu VN Italije, je po dirki zatrdil, da je bilo lovljenje Jorgeja Lorenza preveč tvegano, zato se je sprijaznil z drugim mestom.

Pedrosa je po odpeljanih 23 krogih za zmagovalcem Lorenzom zaostal nekaj več kot 5 sekund, a na dirki ni bil niti za trenutek v igri za zmago.

''V prvem ovinku sem pozno zaviral, a sem se malo uštel in Jorge je bil že pred menoj. Nekaj krogov kasneje me je presenetil še Dovizioso. Tudi on me je prehitel. Nekaj krogov sem potreboval, da sem ga prehitel nazaj. A v tem času je Lorenzo že naredil majhno razliko. Ko sem se vrnil v svoj ritem in začel postavljati čase okoli 1:47, mi je nenadoma začelo odnašati zadek in Honda je postala zelo nervozna. Zaradi tega sem se odločil, da upočasnim. Če bi hotel ujeti Lorenza, bi moral non stop voziti 1:47. On je bil resnično močan,'' se je po dirki pridušal Dani Pedrosa.

Čeprav je Jorge Lorenzo zmagal z udobno prednostjo pred Pedroso, pa je šokiral z izjavo, da ni bilo lahko premagati rojaka: ''Vedel sem, da bo zelo zahtevna dirka, ker je tudi Dani imel zelo dober ritem. Zaradi tega sem ga skušal prehiteti v prvem ovinku in nato narediti razliko. Vedel sem namreč, da se nekoliko mučijo z novimi gumami. Dani mi je zelo tesno sledil. V prvih desetih krogih si nisem mogel privoziti prednosti.''

Pin It

Andrea Dovizioso je tretje mesto na domači stezi opisal kot sanjski rezultat: ''Stopničke tukaj so za italijanskega dirkača čudovite. To je sanjsko. Zelo dobro sem štartal, zelo dobro sem odpeljal prvih nekaj krogov. A nisem imel takšnega ritma kot Lorenzo, zato nisem mogel obdržati vrhunskega nivoja skozi celotno dirko.''

Preberite še:

Lorenzo prehodil pot od pekla do nebes

Yamahin Jorge Lorenzo je v kraljevskem razredu po dveh bolečih porazih v italijanskem Mugellu prišel do ene izmed svojih najslajših zmag v karieri. Hondi pa onemogočil, da bi sestavila serijo zmag.

Foto: Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Za katero slovensko sosedo boste najbolj navijali prihodnje leto med evropskim nogometnim prvenstvom v Franciji?

Se že veselite prvega snega?

S snežnimi frezami Husqvarna se lahko, saj boste brez težav premagovali težave s snegom. Preverite ponudbo!

Si za novo doživetje?

Si.mobil ti omogoča, da postaneš kontrolor letenja za en dan!

Brez aken in mozoljev v 14 dneh

Kar 98% uporabnikov na testu opazilo bistveno izboljšanje. Preizkusi Acne Control. Preberi več.

oglasno sporočilo