Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
6. 12. 2012,
12.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2012, 12.16

8 let

Nove barve, isti cilj – tudi s pomočjo Loeba

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Štirideset dni pred štartom prve dirke sezone 2013 so Citroën DS3 WRC v novih barvah razkrili Mikko Hirvonen, Dani Sordo, Sebastien Loeb in Khalid Al-Qassimi.

Mesec in pol pred relijem Monte Carlo se nova sezona svetovnega prvenstva (WRC) začenja s predstavitvami moštev, novih oziroma spremenjenih dirkaških zasedb in ciljev. Kot prvi so to storili v tovarniški Citroënovi ekipi. S še okrepljenim finančnim partnerstvom z Abu Dabijem so Citroën DS3 WRC v novih barvah pokazali na eni od plaž tega zalivskega emirata. Njihov prvi dirkač bo poslej Finec Mikko Hirvonen (sovoznik Jarmo Lehtinen), drugi pa Španec Dani Sordo (sovoznik Carlos del Barrio). Na predstavitvi je bil tudi devetkratni prvak Francoz Sebastien Loeb (sovoznik Daniel Elena), ki bo nastopil le na nekaj izbranih relijih (začenši z Monte Carlom). Četrti član ekipe bo dirkač iz Emiratov, Khalid Al-Qassimi.

Hirvonen: Logičen korak – naslov prvaka

"Po svoji prvi sezoni s Citroënom sem pripravljen na nov izziv. Štirikrat sem bil že podprvak, naslednji korak je logično naslov prvaka," je odločen 32-letni Hirvonen, zmagovalec 15 dirk za svetovno prvenstvo. Za deveto konstruktorsko lovoriko Citroënove tovariške ekipe se bosta skupaj z Mikkom borila še 29-letni Sordo, ki se po dveh sezonah pri Miniju vrača v francosko moštvo, in 38-letni zmagovalec 76 relijev Loeb.

Francoz bo nastopil na štirih dirkah. "Sezono bom začel v Monte Carlu. Dirkal bom tudi na Švedskem, ker si to dirko res želim zmagati v normalnih pogojih. Ne predstavljam si, da bi izpustil reli Francija," je svoje načrte razkril Loeb. Španca pa predvidoma čaka 11 dirk. "Zelo sem vesel, da sem se vrnil v ekipo. Prva testiranja so bila zelo uspešna. Pripravljen sem, da Citroënu pomagam do novih lovorik. Moj osebni cilj pa bo prva zmaga v WRC-ju." Šejka Al-Qassimi čaka osem dirk za svetovno prvenstvo, primarno pa bo osredotočen na osvojitev nove lovorike v reli prvenstvu srednjega vzhoda (MERC).

Ne spreglejte