Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 7. 2012,
21.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 21.14

8 let

O Maldonadu: Ne razume, da tvega naša življenja

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kamui Kobajaši je bil po VN VB denarno kaznovan zaradi nesreči v boksih, Pastor Maldonado pa zaradi izrivanja Sergia Pereza. Venezuelčan dirka brezglavo: "Vse nas skrbi zaradi njega."

Zmaga Pastorja Maldonada (Williams) z VN Španije je skoraj pozabljena. Na devetih letošnjih dirkah je točke dobil le dvakrat, tudi na VN Velike Britanije je ostal praznih rok in znova po trčenju. Če je pred 14 dnevi uničil dirko Lewisu Hamiltonu (McLaren), jo je tokrat Sergiu Perezu (Sauber), potem ko ga je že v prvem delu dirke povsem brez potrebe izrinil s steze. Komisarji, katerim je svetoval prvak iz sezone 1992 Nigel Mansell, so mu po dirki izdali račun v višini 10 tisoč evrov.

Perez je Maldonadu namenil še nekaj krepkih besed: "Ne spoštuje drugih dirkačev. Bil sem že pred njim. Moral bi mi pustiti dovolj prostora, da ne bi trčila. Pa me je kar odrival iz steze. Ne razumem, zakaj tako dirka. Upam, da ga kaznujejo." In so ga. Venezuelčan je bil že v GP2 znan po brezglavih akcijah in številnih nesrečah, a mu je to pripravljalno tekmovanje za formulo 1 leta 2010 vseeno uspelo osvojiti. "Če komisarji ne ukrepajo, se ne bo ničesar naučil. Vse nas skrbi zaradi njega. Ne razume, da tvega naša življenja. Mora nas spoštovati."

Kobajaši kaznovan, ker je zbil mehanike

Še višjo kazen je dobil Kamui Kobajaši (Sauber) - 15.000 evrov. Prehitro je zapeljal na mesto za postanek in zbil tri mehanike. Japonec se je po dirki sicer opravičil svoji ekipi in priznal, da je bila krivda povsem njegova. "Bil sem nepreviden in sem prepozno zaviral. Moral sem pritiskati za čim več točk, a v boksih sem prepozno zaviral. Sprednje pnevmatike so mi zablokirale in nisem se mogel pravočasno ustaviti.“. Dva mehanika sta morala zaradi udarnin, modric in izpahnjenega prsta obiskati zdravstveni center na dirkališču, tretjemu so manjše "bojne rane" po srečanju s Sauberjevim dirkalnikom oskrbeli v njegovi ekipi.

Ne spreglejte