Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
7. 7. 2012,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fernando Alonso Ferrari dež

Sobota, 7. 7. 2012, 12.21

8 let

Oblaki spet grozijo, suhi zadnji trening Alonsu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dirkačev se je angleško vreme vsaj malo usmililo. Tretji trening za VN VB je minil na suhi stezi, pred pol praznimi tribunami pa je bil najhitrejši Španec Fernando Alonso (Ferrari).

Po petkovih težavah s stoječo vodi na stezi v Silverstonu in prometnem kaosu na okoliških cestah se je v soboto dopoldne situacija nekoliko umirila. Po nekaj urah brez dežja je tretji trening minil na suhi stezi. Tako je večina naredila več kot 20 krogov, s časom 1:32,167 (več kot 20 sekund hitreje od petkovih rezultatov) pa je bil najhitrejši Fernando Alonso (Ferrari). Jenson Button (McLaren) in Romain Grosjean (Lotus) sta mu sledila z manj kot dve desetinkama zaostanka. Razlike so bile kot vselej letos na suhi stezi majhne - šele 11. Bruno Senna (Williams) je zaostal več kot sekundo. Vrtenj ni manjkalo, na travi sta se denimo znašla oba dirkača Sauberja, Sergio Perez je tudi polomil prednje krilce.

Trening je minil pred več kot pol praznimi tribunami, saj so Britanci upoštevali nasvet organizatorjev, naj sobotni dan raje izpustijo, da ne bodo še pred nedeljsko dirko vsa parkirišča povsem uničena. Za nadaljevanje vikend sicer vremenska napoved ni nič kaj obetavna. Že med zadnjim treningom so grozili temni oblaki, tako da se ob 14.00 kaj lahko zgodijo deževne kvalifikacije.

Vettel: Petek čista izguba časa

"Naš dirkalnik je dober tudi v dežju, tako da zaradi mene lahko še naprej dežuje. Mislim, da je bil petek dober dan, treninga pa produktivna," je po petkovih treningih povedal Nico Rosberg (Mercedes). Povsem drugačno mnenje je imel o "poplavljenem" petku Sebastian Vettel (Red Bull): "Na progi je bilo enostavno preveč vode. Žal mi je za navijače, ki so čakali na nas, mi pa nismo dirkali. Ob koncu smo le naredili nekaj krogov, a so bili čista izguba časa." Navijačev se je opravičil tudi Lewis Hamilton (McLaren). V petek jih je prišlo okoli 80 tisoč, še več tisoč pa jih je obstalo v prometnem kaosu. Za nadaljevanje vikenda bi domači adut številka 1raje videl lepo vreme, a pravi, da je McLaren hiter tudi na mokrem.

Ne spreglejte