Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
18. 11. 2011,
10.23

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 11. 2011, 10.23

8 let, 1 mesec

Petrov napadel ekipo, bo izgubil sedež?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Ne morem biti več tiho," je napad na svojo ekipo formule 1 Renault začel Vitalij Petrov. Za neuspehe ni kriv sam, temveč ekipa, ki ni razvijala dirkalnika in je slabo delala na postankih, trdi Rus.

Renault oziroma Lotus, kot se bo francosko-angleška ekipa uradno imenovala od prihodnje sezone, še naprej ne pozna odgovora, kdo bosta njuna dirkača za prvenstvo 2012. Pogodbo sicer imata Rus Vitalij Petrov in Poljak Robert Kubica, a prvi letos ni upravičil pričakovanj, za drugega pa se po februarski nesreči ne ve, če bo še lahko dirkal na najvišjem nivoju. Medtem je Brazilec Bruno Senna, ki v drugi polovici letošnje sezone menja Kubico, navdušil; še bolj pa vodilne v ekipi mika Francoz Romain Grosjean, ki je letos osvojil serijo GP2.

Da v ekipi vre, dokazujejo besede Vitalija Petrova v pogovoru za rusko televizijo Russia 2: "Žal ne smem reči nič slabega o svoji ekipi, saj mi tako piše v pogodbi. A v medijih je bilo povedanega že toliko ... Pravijo, da ekipa kritizira dirkače. Jaz pa ekipe nisem kritiziral, čeprav smo tolikokrat izgubili. Kolikokrat smo izgubili v postankih? Pa zaradi taktike. Zaradi ekipe smo mesta izgubili na vsaj 10 dirkah. Tudi s počasnim dirkalnikom bi lahko dobili nekaj točk, če bi le imeli dobro strategijo. A sam v intervjujih tega nisem smel govoriti in tudi zdaj ne bi smel. A ne morem biti več tiho, ne morem več držati tega v sebi," se je izpovedal Vitalij Petrov.

Petrov meni, da so sezono dobro začeli, nakar razvoj dirkalnika ni tekel tako hitro kot pri tekmecih. "Na prvih petih, šestih dirkah smo bili zelo močni. Nismo se mogli boriti z Red Bullom, McLarnom in Ferrarijem, a smo bili Ferrariju blizu, bili smo mnogo hitrejši od Mercedesa. Zlahka smo z enim kompletom pnevmatik prišli v tretji del kvalifikacij. Na prvih šestih dirkah nam je bilo res lahko." Vse kasneje spremembe na dirkalniku pa napredka niso prinesla, nadaljuje Rus. "Karkoli smo spremenili, je bilo neuspešno. Zdaj imamo enak dirkalnik, kot smo ga imeli na začetku sezone."

Rusov izbruh njegovo mesto v ekipi postavlja pod vprašaj. "Jasno je: imam pogodbo. A kot sem že enkrat rekel: še svetovnega prvaka Kimija Räikkönena so za določen denar naprosili, da je zapustil formulo 1. Če te želi kdo odstraniti, se temu težko upreš," je zaključil Petrov. Pred ekipo je težka odločitev, predvsem ker imajo po zaslugi Petrova več bogatih ruskih pokroviteljev. Se mu zaradi njih sploh lahko odrečejo?

Ne spreglejte