Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
18. 3. 2012,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 18. 3. 2012, 14.19

8 let

Piquet prvič slavil v nascarju, Kopeckyju IRC na Kanarskih

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
VN Avstralije je dobil Jenson Button (McLaren). Tu je pregled preostalega motošportnega dogajanja tega vikenda. Jan Kopecky je slavil v IRC, Nelson Piquet prvič v nascarju.

Nekdanji dirkač formule 1 Brazilec Nelson Piquet mlajši je v Bristolu prvič v karieri dobil dirko prvenstva nascar in sicer v tretjem najmočnejšem tekmovanju "truck series". V "nationwide" je v soboto slavil Elliot Sadler, ki doživlja svojo novo pomlad. Štirinajst let je bil brez zmage, zdaj pa je dobil drugo dirko v zadnjih treh tednih. Najmočnejšo dirko nascarja - "sprint cup" - pa je v nedeljo s prvega štartnega mesta začel vodilni v skupnem seštevku Greg Biffle (Ford). Po treh zaporednih tretjih mestih je bil tokrat 13., a je ohranil skupno vodstvo. S kar 232 krogi v vodstvu (od 500 krogov), kar je rekord njegove kariere, je zmagal Brad Keselowski (Dodge). "Kaj naj rečem? Rad imam Bristol in Bristol ima rad mene," je dejal v prvi izjavi. "Cilj ekipe Penske je, da osvojimo prvenstvo. Ena zmaga tega še ni prinesla, je pa lep korak do lovorike." Drugi je bil zmagovalec Daytone Matt Kenseth (Ford) in tretji Martin Truex mlajši (Toyota).

Po težavah Mikkelsena zmaga Čeha

Branilec naslova prvaka medcelinskega reli izziva (IRC) Norvežan Andreas Mikkelsen (Škoda) je na reliju na Kanarskih otokih vodil od petka do nedeljske zadnje hitrostne preizkušnje, ko je zaradi težav z vžigom motorja izgubil več kot 30 sekund. Še enkrat več je ostal brez svoje prve zmage na asafaltnem reliju. Tako se je zmage na drugi dirki sezone veselil njegov češki rival Jan Kopecky (Škoda). Z več kot tremi minutami za najboljšima dvema je na tretjem mestu končal veteran iz Španije Luis Monzon (Peugeot), ki je bil na tem reliju najboljših v letih 1991 in 1994.

V V8 tri zmage Winterbottoma

Ob robu VN Avstralije so v Melbournu odpeljali štiri neprvenstvene šprinterske dirke avstralskega prvenstva turnih avtomobilov (V8 supercars). Prvo, ki jo je končalo le 10 dirkačev, je v petek dobil Mark Winterbottom (Ford). Druga je minila brez nesreč, Winterbottom pa je bil zopet najhitrejši. V soboto je sledila tretja dirka, ko so zaradi nesreče več dirkačev in daljše prekinitve, odpeljali le sedem krogov. Tretjič zapored je slavil Winterbottom. Premagan je bil šele na nedeljski dirki, ki jo je dobil Shane van Gisbergen (Ford).

V Sebringu slavil Audi

Prvo dirko novoustanovljenega vzdržljivostnega svetovnega prvenstva prototipov (pod okriljem FIA) je v Sebringu dobila Audijeva posadka Allan McNish, Tom Kristensen in Rinaldo Capello. Za Audi je to že deseta zmaga na 12-urni dirki na tem floridskem dirkališču. Vrhunec sezone bo legendarna 24-urna dirka v Le Mansu.

Ne spreglejte