Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
9. 12. 2012,
10.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

reli WRC Volkswagen Sebastien Ogier Jari Matti Latvala Andreas Mikkelsen

Nedelja, 9. 12. 2012, 10.01

8 let

Polo R WRC pripravljen - v 2013 stopničke, v 2014 zmage

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svetovno reli prvenstvo je za Volkswagen nekaj novega, a po dveh letih razvoja Pola R WRC so pripravljeni. V sezoni 2013 ciljajo na stopničke, v 2014 gredo na zmage.

Zdaj gre zares! Volkswagen je v Monaku tudi uradno predstavil svoj prvi dirkalni Polo R WRC za nastopanje v svetovnem reli prvenstvu. S pretežno belim avtomobilom z velikim Red Bullovim logotipom (za razliko od Citroëna in M-Sport Forda niso posegli po arabskih pokroviteljih) bodo vozili Francoz Sebastien Ogier, Finec Jari-Matti Latvala in Norvežan Andreas Mikkelsen. S slednjim, dvakratnim prvakom v medcelinskem reli izzivu, so pogodno podpisali pred sobotno predstavitvijo.

Čeprav se Volkswagen podaja v povsem novo avanturo, pa so po dveh letih priprav in z morda najboljšo dirkaško zasedbo v karavani pripravljeni. "WRC je za nas nekaj novega. Smo šele na štartu. Tekom sezone se bomo morali marsikaj naučiti. V 2013 želimo konkurirati za stopničke, da bomo v 2014 pripravljeni na bitko za zmago," je na slovesni predstavitvi dejal vodja Volkswagnovega motošportnega oddelka Jost Capito. Ogier in Latvala bosta imela enake pogoje, dodaja.

Dirkači nestrpno čakajo Monte Carlo

"Po letu in pol priprav, komaj čakam na štart relija Monte Carlo. Končno bomo videli, kje smo v primerjavi s konkurenco," je že nestrpen Ogier, v minuli sezoni najboljši med dirkači z dirkalniki razreda S2000 (dirkal je s Škodo Fabio). Francoz si še ne upa napovedati, kako konkurenčni bodo s Polom R WRC. Kljub več tisoč testnim kilometrov primerjave s tekmeci še niso imeli.

Letos tretjeuvrščeni s tovarniškom Fordom Latvala je na predstavitvi žarel od zadovoljstva: "Zame je bil Volkswagen najboljša izbira. Z njimi se bom lahko približal svojemu osebnemu cilju: naslovu svetovnega prvaka. Ekipa me je za zdaj navdušila s svojo predanostjo. Prav vsak v moštvu je povsem osredotočen na uspeh." Za tretjega dirkača Mikkelsena bo sezona 2013 učna.

Prva dirka sezone 2013 sledi sredi januarja v hribih na Monakom.

Ne spreglejte