Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
16.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 16.14

8 let

"Premislite o menjavi Pereza in Masse"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Martin Whitmarsh ekipo Ferrari vzpodbuja, naj premisli o zamenjavi Felipeja Masse s Sergiom Perezom. Mehičan ni edino odkritje VN Malezije - Bruno Senna je najvišje uvrščeni Brazilec.

Presenetljiva zmaga Fernanda Alonsa s Ferrarijem na VN Malezije je ostala v senci drugega mesta Sergia Pereza z zasebno Sauberjevo ekipo. Postal je prvi Mehičan po 41 letih s točkami v formuli 1. Dan po drugi dirki sezone pa velja izpostaviti še Bruna Senna, ki je moštvo Williamsa postavil nazaj na zemljevid formule 1. Medtem je njun kolega iz Latinske Amerike, Felipe Massa, pri poskočnem konjiču iz Maranella pod vse večjim pritiskom. Bil je le 15., v seštevku pa je 19., tudi za obema dirkačema Marussie.

"Sergio je pravo odkritje. Si predstavljam, da je gospoda Masso postavil pod pritisk," je drugo mesto 22-letnega Pereza komentiral vodja McLarna, Martin Whitmarsh. "Ne vem, kakšne so možnosti, da bi zamenjal ekipo pred VN Kitajske, a mislim, da bi morali premisliti." Checo, kot kličejo Pereza, je član Ferrarijeve dirkaške akademije in občasno tudi testira v Ferrarijevem simulatorju. Italijanski mediji zamenjavo Pereza in Masse "zahtevajo" že od VN Avstralije, ko je mladenič po 22. štartnem mestu končal na osmem. Brazilski veteran ni bil na stopničkah že od leta 2010. Tako Ferrari kot Sauber sta možnost zamenjave že zavrnila, je pa tudi vprašanje, če je Sergio z F2012 sploh lahko boljši kot s C30.

Zanimivo, da so lani mnogi Sauberju očitali, da je Perez tako imenovani plačani dirkač, da je v formulo 1 prišel zgolj zaradi bogatih osebnih pokroviteljev – mehiškega telekomunikacijskega podjetja Telmex in podpore najbogatejšega Zemljana Carlosa Slima. Podobno očitajo tudi Brunu Senni. Češ da ga je Frank Williamsa za izkušenega Rubensa Barrichella zamenjal le zaradi slavnega imena in brazilskih sponzorjev. A to nedeljo v Sepangu je bil nečak Ayrtona Senna s šestim mestom najvišje uvrščeni Brazilec. Njegovih osem točk je več, kot jih je ekipa Williamsa osvojila v celotni lanski sezoni. Še več: na stezi je v neposrednem obračunu prehitel sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja (Mercedes). Po dveh dirkah je tudi najboljši Brazilec v točkovanju (osmi). "Prvič verjamem, da Bruno lahko uspe v formuli 1. Doslej me ni prepričal, tokrat me je," je dejal nekdanji dirkač in zdaj komentator na britanski televiziji, Martin Brundle.

Sergio Perez si je na zmagovalnem odru izmenjal nekaj besed s Stefanom Domenicalijem, šefom Ferrarija. Šlo je za nekaj vljudnostnih besed, a je to le še podkrepilo govorice, da bo sredi sezone sedel v Ferrarija. "Samo čestital sem mu, saj je Ferrari odpravil izvrstno delo. Sam pa sem povsem predan Sauberju. To so le govorice. Pri Sauberju bom ostal vso sezono," še enkrat govorice zavrača Sergio Perez. Tudi Stefano Domenicali ponavlja, da še naprej podpirajo Masso. "Felipeju moramo stati ob strani. Za njega so to težki trenutki. Najti moramo rešitev, da se bo v dirkalniku počutil bolj domače. Na kvalifikacijah smo naredili korak naprej, kaj se mu je zgodilo med dirko, pa moramo še ugotoviti." Očitno je novi Ferrari tako kompleksen, zapleten, da ga Massa ne obvlada tako kot Alonso.

Ne spreglejte