Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
22. 10. 2012,
19.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jules Bianchi

Ponedeljek, 22. 10. 2012, 19.22

8 let, 3 mesece

Prvak na umazan način? "Izrinil me je s proge"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Robin Frijns je postal prvak svetovne serije formule renault 3.5, potem ko je v četrtem zavoju 21. kroga s proge izrinil Julesa Bianchija. "Izrinil me je s proge," obtožuje Bianchi.

Razplet sezone svetovne serije formule renault 3.5, kjer se kalijo bodoči zvezdniki formule 1, buri duhove. Dogodek iz četrtega zavoja 21. kroga zadnje dirke sezone v Barceloni celo primerjajo s trčenjem Michaela Schumacherja in Jacquesa Villeneuva iz Jereza 1997. A v tem primeru, je dirkač, ki je zakrivil nesrečo, ostal na stezi in postal prvak. Jules Bianchi je v prvem zavoju prehitel vodilnega v seštevku Robina Frijnsa. Slednji je tri zavoje kasneje napadel nazaj, prepozno zaviral, pustil premalo prostora Francozu in ta je nemočno končal v peščeni izletni coni. Nizozemec je bil po dirki sicer kaznovan s 25 sekundami pribitka, a je ob odstopu tekmeca obdržal naslov prvaka.

Nesrečni Bianchi, ki se mu v sezoni 2013 obeta sedež v Force Indii, se nikakor ne more sprijazniti, da je ostal praznih rok. "Moja plat zgodbe je preprosta. Izrinil me je s steze. Ne vem, kaj točno je storil. Mislim, da je bil prehiter za v zavoj. Ničesar nisem mogel narediti. Moral bi se naučiti sprejemati poraze, ne pa da počne take reči. Očitno je razmišljal, da bo izgubil naslov in se je zato odločil za čudno potezo. Ker bi ga prehitel tudi Kevin Magnussen, bi jaz postal prvak. Robin je to vedel in pika." Po dirki se s Frijnsom ni pogovoril. "Komisarjem je rekel, da je šlo za dirkaško nesrečo. Imela sva dva različna pogleda na dogodek in zato ni imelo smisla, da se še kaj pogovarjava."

"Želel sem ga le prehiteti"

Frijns, ki bo naslednji mesec testiral Red Bullov dirkalnik formule 1, je prepričan, da ni storil nič umazanega. "Zame je bil to običajen prehitevalni manever. Šlo je za naslov prvaka, zato sem napadel. Ni res, da sem ga želel izriniti iz steze. Če bi to želel, sploh ne bi zaviral. Želel sem ga le prehiteti." Za Nizozemca je naslova prvaka v svetovni seriji izjemen uspeh, saj je še lani dirkal in bil prvak v evropskem pokalu formule renault 2.0, zdaj pa je za sabo pustil mnogo bolj izkušene voznike.

Ne spreglejte