Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 1. 2023,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Toni Mulec Simon Marčič Dakar reli Dakar 2023

Nedelja, 8. 1. 2023, 17.00

1 leto, 4 mesece

RELI DAKAR, 8. ETAPA

Mulec prišel v cilj vesel, krvav in brez vizirja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Dakar Toni Mulec | Toni Mulec je znova končal nastop okrog 20. mesta. | Foto Rally Zone

Toni Mulec je znova končal nastop okrog 20. mesta.

Foto: Rally Zone

Na vzdržljivostnem reliju Dakar so dirkači v nedeljo končali osmo etapo med Al Duvadimijem in Rijadom. Med motociklisti je bil najhitrejši Bocvanec Ross Branch. Toni Mulec je etapo končal med dvajseterico na 19. mestu. V skupni razvrstitvi je napredoval na 27. Drugi Slovenec Simon Marčič je bil 48.

Dakar Simon Marčič
Sportal Dež vrezal take kanjone, da motoristi niso odpeljali etape

Motoristi so nadaljevali z dirko, po tem ko je bila sobotna sedma etapa zaradi dežja odpovedana. Bocvanec Ross Branch je etapo dobil pred Avstralcem Danielom Sandersom (+3,15) in Američanom Masonom Kleinom (+3,33). V skupni razvrstitvi je vodstvo zadržal Američan Skyler Howes, ki pa ima le pičlih 13 sekund prednosti pred Argentincem Kevinom Benavidesom in rojakom Kleinom.

Toni Mulec v svojem debitantskem nastopu na reliju Dakar nadaljuje dobre nastope. Spet je končal okoli dvajseterice, tokrat na 19. mestu z zaostankom 15 minut in 34 sekund. Skupno je zdaj na 27. mestu (+4:12,44). "V cilj sem prišel vesel, krvav in brez vizirja. A če bi bilo po moje, ne bi imeli dneva počitka. Jutri bi najraje kar nadaljeval," je bil po etapi zadovoljen Mulec. Dodal je, da je kljub padcu prvič zares užival na motorju: "Nastavitve, ki smo jih naredili, so se dobro obnesle, tako da smo očitno na pravi poti."

Simon Marčič je v skupni razvrstitvi na 58. mestu. | Foto: Denis Janežič Simon Marčič je v skupni razvrstitvi na 58. mestu. Foto: Denis Janežič

Simon Marčič je nedeljsko etapo sklenil na 48. mestu (+1:10,51). S tem je ostal na 58. mestu v skupni razvrstitvi (+10:42,58). "Super etapa zame. Dobro mi je šlo. V cilju sem bil četrti v svojem razredu, prvič letos tudi med prvih 40. Žal sem potem dobil 15 minut pribitka zaradi prehitre vožnje, tako da sem zelo razočaran. Res boleče. Upam na boljši drugi teden dirkanja," je po prihodu v cilj dejal Marčič.

Loeb hitrejši od branilca naslova za dve minuti in 11 sekund

V konkurenci avtomobilistov je do etapne zmage prišel Francoz Sebastien Loeb. Zanj je to 18. etapna zmaga na relijih Dakar. Drugi je bil Katarec Naser Al-Atijah, ki je zaostal za dve minuti in 11 sekund. Branilec naslova iz Katarja krepko vodi v skupnem seštevku, kjer ima več kot eno uro prednosti pred Južnoafričanom Henkom Lateganom, še približno 17 minut več zaostaja Brazilec Lucas Moraes. Današnji zmagovalec Loeb je četrti (+1:52,6).

V ponedeljek dirkače čaka prost dan, nato pa do 15. januarja še zadnjih šest etap. Dirka se bo v nedeljo končala v Damamu.

Toni Mulec Dakar
Sportal Gospod Dakar odstopil, Mulec trpel, a junaško končal etapo
Adrien Van Beveren
Sportal Mulec še mesto višje, Marčič 100 kilometrov vozil po platišču
Joan Barreda Bort
Sportal Mrzlo v savdski puščavi, Mulec in Marčič napredujeta #video
Ne spreglejte