NATISNI PISAVA

Reli Finska, 2. etapa

Loeba in Hirvonena loči le pet sekund

Avtor: Matej Podgoršek

Jyväskylä - Druga etapa relija Finska, osme preizkušnje svetovnega prvenstva, ni premešala kart: Sebastien Loeb še naprej vodi pet sekund pred Mikkom Hirvonenom, Forda zaostajata 20 sekund.

Reli tisočerih jezer je hiter in zelo izenačen. Na jutranjih dveh hitrostnih preizkušnjah je najboljše vozil Mikko Hirvonen (Citroën) in četrtkov zaostanek za vodilnim Sebastienom Loebom (Citroën) zmanjšal s 7,3 na 4,4 sekunde. "Mikko je našel odličen ritem, a tudi sam sem zadovoljen s svojim dirkanjem," je po enem od brzincev strnil svetovni prvak, ki dirka za svojo tretjo finsko zmago.

Zelo hiter je bil tudi Petter Solberg (Ford), ki se je prebil na tretje mesto, celo pred Jarija-Mattija Latvalo (Ford), ki ni našel pravega ritma in je izgubil pet sekund. Jevgenij Novikov (Ford) je na petem brzincu zletel s proge in odstopil.

Na opoldanskih treh hitrostnih preizkušnjah ni prišlo do večjih sprememb. Loeb je zadržal pet sekund prednosti pred ekipnim kolegom. Latvala se je povzpel nazaj na tretje mesto in ohranil 15 sekund zaostanka, Solberg pa je nekaj izgubil in na četrtem mestu zaostajal 18 sekund. "Ne izgubljam v primerjavi s prvima dvema. Možnost za borbo ostaja. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, treba je pritiskati še naprej," se ni predajal Latvala.

Mikko Hirvonen Mikko Hirvonen Pin It

Tudi Mads Östberg (Ford) in Thierry Neuville (Citroën) na petem in šestem mestu nista zaostajala več kot 40 sekund. Na osmem brzincu je z osmega mesta nesrečo doživel povratnik Chris Atkinson (Citroën), ki menja bronastega olimpijca Nasserja Al-Attiyaha.

Razlika petih sekund pred prvim in drugim je ostala tudi po petkovih večernih brzincih. V soboto sledi zadnjih šest, dolgih, a zelo hitrih. "Dan bo še dolg. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Razlika je zelo majhna. Treba bo odpeljati brez napake," je dejal Loeb. Hirvonen, ki je odločen, da doma doseže prvo zmago s Citroënom, pa: "Pritiskal sem na Sebastiena in mu vzel nekaj desetink. V soboto bo še huda bitka. Sem samozavesten."

Dirkača tovarniškega Forda sta 20 sekund za njima in se bosta pomerila za tretje mesto. Kako težka je Finska preizkušnja je zvečer kot naslednji izkusil Neuville, ki se je po izletu iz steze prevračal, a naj bi v soboto nadaljeval z dirko.

Vrhunci drugega dne relija Finska:

Reli Finska, po 12 hitrostnih preizkušnjah:

1. Sebastien Loeb (Citroën)
2. Mikko Hirvonen (Citroën) +5,0
3. Jari-Matti Latvala (Ford) +20,3
4. Petter Solberg (Ford) +21,4
5. Mads Östberg (Adapta Ford) +47,7
6. Ott Tänak (M-Sport Ford) +1:36,4

Preberite še:

Loeb povedel: Ne bi mogel peljati hitreje

"Ne bi mogel peljati hitreje," je po prvem dnevu relija Finska dejal svetovni prvak Sebastien Loeb, ki ima dobrih sedem sekund prednosti pred finskima zasledovalcema.

Foto: Ford, Citroën
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Za katero slovensko sosedo boste najbolj navijali prihodnje leto med evropskim nogometnim prvenstvom v Franciji?

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odličen Bluetooth zvočnik za samo 33,50€.

Zastonj na razvajanje na Bledu

Reši športni kviz in osvoji zimsko razvajanje na Bledu za 2 (hotel 4*) in druge nagrade. Klikni!

Do 7.100 EUR popusta pri nakupu nove Kie!

Sportage že za 14.990 EUR + 4x zimske pnevmatike za 1 EUR. Samo do konca novembra!

oglasno sporočilo