Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
5. 7. 2012,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 5. 7. 2012, 11.19

8 let

Senna v Silverstonu: Dež bi bil zame dobra novica

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bruno Senna bo prvič dirkal na VN VB. Hitra steza in nizke temperature so njegova priložnost. "Dež bi bil zame dobra novica." Zmaga v njegovi prvi celotni sezoni bi bila sanjska, pravi.

Brazilski legendi Ayrtonu Senni ni bilo usojeno, da bi z Williamsom dirkal na njihovi domači dirki v Silverstonu. Leta 1994 je umrl na svoji tretji dirki za moštvo Franka Williamsa. Ta konec tedna bo v Williamsovem dirkalniku VN Velike Britanije odpeljal njegov nečak Bruno Senna. Za 28-letnega Brazilca, ki je na uvodnih osmih dirkah sezone zbral 16 točk in v skupnem seštevku zaseda skromno 15. mesto, bo to sploh prva dirka v Silverstonu. Bruno je v formuli 1 od leta 2010, a je sredi tistega leta moral Hispaniin kokpit odstopiti Japoncu Sakonu Jamamotu. Lani je bil rezervni dirkač Renaulta, a je priložnost dobil šele jeseni, ko so odpustili Nemca Nicka Heidfelda.

Ni skrivnost, kaj Senna najbolj želi, še posebej po zmagi ekipnega kolega Venezuelčana Pastorja Maldonada na spomladanski VN Španije v Barceloni. "Seveda je nekaj, kar si res želim. To je zmaga. A moram biti potrpežljiv," pove Bruno, ki ima z začetka sezona eno šesto in eno sedmo mesto, na zadnjih petih dirkah pa je osvojil le dve točki. Maldonado je bil pred 10 dnevi denimo znova v igri za stopničke, sam pa je po trčenju v Kamuija Kobajašija (Sauber) in kazenski vožnji skozi bokse končal na 10. mestu. "Za Pastorja je to že druga sezona v ekipi. Imel je celotno sezono za učenje, za odpravo napak. Dobro je povezan z ekipo. Od zunaj morda ne vidite, kako pomembno je to."

"Zmaga v moji prvi celotni sezoni bi bila sanjska"

Za zdaj je Senna zadovoljen z uvrstitvami med dobitnike točk, a ker imajo dober dirkalnik, potihem upa tudi na kaj več. "Zmaga v moji prvi celotni sezoni bi bila sanjska, za zdaj pa sem zadovoljen z osvajanjem točk." Hitra steza v Silverstonu naj bi ustrezala Williamsovem dirkalniku (na domači dirki so nazadnje zmagali leta 1997 z Jacquesom Villeneuveom). Morda lahko v širši krog favoritov za stopničke uvrstimo tudi Bruna. "Naš dirkalnik je boljši tudi pri nizkih temperaturah asfalta. V Silverstonu je vedno bolj hladno, obstaja pa tudi možnost dežja. Dež bi bil zame dobra novica." Ayrtonovemu nečaku bi mnogi res privoščili. Ne bo imel več veliko priložnosti (na njegov kokpit že čaka finski talent Valtteri Bottas), tako da se mora hitri dokazati. Dirkaški vikend za VN Velike Britanije se s prvim prostim treningom začne v petek dopoldne.

Ne spreglejte