Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
7. 5. 2012,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 5. 2012, 9.11

8 let

Spengler za BMW-jevo zgodovino: Sanjsko!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Kot da sem v sanjah," je po prvi BMW-jevi zmagi v DTM-u po 20 letih povedal kanadski dirkač Bruno Spengler, ki je nemški koncern na vrh vrnil že na drugi dirki po vrnitvi v prvenstvo.

Motošportna zgodba minulega konca tedna je zmaga BMW-ja na dirki nemškega prvemstva turnih avtomobilov (DTM) - na drugi dirki po njihovem povratku! Kanadski dirkač Bruno Spengler je odbil vse napade vodilnega v skupnem seštevku Britanca Garyja Paffetta (Mercedes) in BMW-ju pridirkal prvo zmago po 20 letih. S tretjim mestom je uspeh BMW-ja dopolnil Augusto Farfus.

"Težko opišem ta občutek. To je nor občutek. Bil sem prvi, ki sem BMW-ju pridirkal prvi najboljši štartni položaj po povratku, zdaj pa še 50. zmago. To je neverjeten občutek. Ko sem prečkal ciljno črto, sem se počutil noro. Bilo je čudovito. Kot da sem v sanjah," je sijal 28-letni Bruno Spengler, ki ni pozabil omeniti svojih mehanikov v ekipi Schnitzer, ki so vse tri postanke opravili brze napake. "Fantje so naredili izjemen posel. Postanke so trenirali ves vikend, še sinoči pozno zvečer. Celotno dirko smo izvedli brez napake. Gary je pritiskal name, a sem ostal močan in nisem naredil napake. To dirko si bom zapomnil za vekomaj." Po deseti zmagi v karieri Spengler v skupnem seštevku (25 točk) zaostaja le za Spenglerjem (43 točk) in drugim adutom Mercedesa Jamiejem Greenom (30).

"To je res poseben trenutek, ki se ga nisem nadejal niti v najbolj divjih sanjah," je bil presenečen še novi motošportni direktor BMW-ja, Jens Marquardt. "Neverjetna zmaga Bruna Spenglerja je jagoda na torti izjemnemu tednu: najprej naš povratek v Hockenheimu, nato prvi 'pole position', zdaj pa še zmaga. To je fantastično, preprosto neverjetno. Bruno je odpeljal izjemno in izkoristil prvi štartni položaj. Dodal je novo pomembno poglavje v BMW-jevi športni zgodovini." Zmagi je bil priča tudi nekdanji BMW-jev šef Mario Theissen.

Ne spreglejte