Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 12. 2011,
13.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Williams

Sobota, 10. 12. 2011, 13.30

5 let, 6 mesecev

Sutil se pogovarja z Williamsom, kaj ostane Senni?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za sezono 2012 so prosti le še trije sedeži. Tistega v Force Indii bo bržkone dobil Nico Hülkenberg. Za Williamsov kokpit se pogaja Adrian Sutil. Bi se lahko vrinil Bruno Senna?

Vse manj je prostih sedežev za sezono 2012 formule 1. Ker se zdi, da bosta Sebastien Buemi in Jaime Alguersuari očitno le ostala pri Toru Rossu, so na voljo le še kokpiti v Force Indii, Williamsu in Hispanii. Tistega pri Force Indii naj bi dobil Nico Hülkenberg, o drugem dirkači Hispanie za zdaj ni veliko slišati, Adrian Sutil pa je priznal, da je v razgovorih za Williamsov kokpit. Do spremembe lahko pride še v Caterhamu (letos malezijski Lotus), kjer imata Jarno Trulli in Heikki Kovalainen sicer pogodbi, a se govori, da bi enega od njiju, bržkone Trullija, lahko zamenjal avstralski talent Daniel Ricciardo.

"Ja, pogovarjal sem sem se z več ekipami, a nič še ni podpisanega. Williams je eden tistih, ki ima prost sedež. Žal pa do sredine decembra ne morem povedati več. Upam, da bo do takrat odločitev le padla," ostaja nekoliko skrivnosten Adrian Sutil, ki je s šestim mestom na VN Brazilije dokazal, da je hiter, a bo vseeno izgubil sedež v Force Indii. O dvoboju z letos ekipnim kolegom Paulom di Resto, ki mu bo ekipa dala prednost, pa Nemec pove: "Na koncu sem Paula premagal v vseh pogledih, a bilo je težko. Dober je bil, konkuriral mi je vso leto."

Morda bi Williams lahko razmislil o Brunu Senni. Nečak Ayrtona Senne je po osmih odpeljalnih dirkah za Renault ostal brez kokpita, saj se je ekipa odločila, da gre v sezono 2012 s Kimijem Räikkönenom in Romainom Grosjeanom. Na kvalifikacijah je bil zelo hiter, na dirkah pa se ni izkazal. Je pa za ekipe zanimiv tudi zaradi svojega slavnega imena in osebnih pokroviteljev. "Ne vem, kaj bom počel naslednje leto, a kaže bolje, kot je lani tak čas. Upam, da dobim dobre novice," ostaja optimist Bruno Senna. "Ne vem, kaj so bo zgodilo, bo pa Lotus ostal v mojem srcu."

Senna je letos osvojil dve točki, a imel v primerjavi z lansko sezono pri povsem nekonkurenčni Hispanii vsaj dostojen dirkalnik za učenje. "Pravzaprav je bilo čudovito. Končno sem dobil pravo priložnost v formuli 1. Dali so mi možnost, da postanem mnogo boljši. Dali so mi priložnost, da se dokažem in nekajkrat sem bil zelo konkurenčen. Dobro je, da se ve, da s konkurenčnim dirkalnikom lahko nekaj dosežem in prav zato optimistično gledam v naslednje leto." Realnost je vendarle taka, da mu trenutno bolj slabo kaže za redni sedež.

Ne spreglejte