Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
21. 7. 2012,
8.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Vettel

Sobota, 21. 7. 2012, 8.23

8 let

V stečaj - velika škoda, če izgubimo Nürburgring

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Res bi bila škoda, če ga izgubimo," je v odziv na stečaj lastnikov dirkališča Nürburgring dejal Sebastian Vettel. Šef Mercedesa Norbert Haug verjame v rešitev.

Nemška VN ta konec tedna poteka v Hockenheimu, a tema pogovorov je tudi drugo nemško prizorišče v Nürburgu (dirki se izmenjujeta iz leta v leto). Lastniki Nürburgringa so v sredo napovedali stečaj. Ker so skušali dejavnost razširiti tudi na nedirkaške atrakcije (zabaviščni park), so zdrsnili v resne finančne težave. Tako se je nemudoma začelo govoriti, da dirke tam naslednje leto ne bo in gre lahko še eno legendarno prizorišče dirk v zgodovino.

Brez skrbi, to se ne bo zgodilo, zdaj miri motošportni šef Mercedesa Norbert Haug. Dirkališče se lahko najame, pravi. Nemško prvenstvo turnih avtomobilov (DTM) bo tam v avgustu normalno izpeljalo svojo dirko. "Je pa res škoda, kar se dogaja, saj je celotna regija odvisna od motošporta. Ideja je bila v osnovi dobra. Želeli so dodati atrakcije, a ni šlo vse po načrtih. Načrt je bil pozitiven, a obiskovalcev ni bilo."

Ker tudi Hockenheimring zaradi finančnih omejitev ni sposoben dirko organizirati vsako leto, so se takoj pojavile govorice, da bi lahko VN izmenično organizirali z belgijskim Spajem. Haug se vseeno nadeja, da bi Mercedesova domača steza lahko ostala na koledarju. "Nemčija je zelo zainteresirana za motošport, še posebej za formulo 1. Prepričan sem, da lahko najdemo rešitev." Trenutno je v prvenstvu pet nemških dirkačev, največ med vsemi. Nemčija je za F1 najpomembnejše tržišče.

"To je ena najbolj tradicionalnih dirk"

Nürburgring je treba rešiti, sta se na novinarski konferenci strinjala najuspešnejša nemška dirkača zadnjega obdobja (skupaj ima devet naslovov). "Res bi bila škoda, če ga izgubimo. To je ena najbolj tradicionalnih dirk na koledarju. To bi bila velika izguba, kot če bi Italijani denimo izgubili Monzo," je dejal Sebastian Vettel.

Michael Schumacher je spomnil na dolgo zgodovino prizorišča - na starem Nordschleifu so začeli dirkati že konec 20. let. "Nemci imamo na Nürburgringu veliko zgodovine. Upam, da se najde rešitev." Nemca sta se nato zbadala, da bi lahko tisti, ki ima več denarja, kar kupil objekt. No, morda je pa to rešitev.

Ne spreglejte