Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
17. 1. 2012,
13.35

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Williams

Torek, 17. 1. 2012, 13.35

5 let, 6 mesecev

V Williamsu spet Senna - Bruno (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ugibanj je konec. Brazilec Bruno Senna bo v sezoni 2012 ob Venezuelčanu Pastorju Maldonadu dirkal za ekipo Williamsa, zadnje moštvo svojega strica Ayrtona Senne.

Frank Williams za svojega drugega dirkača v sezoni 2012 ni izbral izkušenega Brazilca Rubensa Barrichella, niti lani odličnega Nemca Adriana Sutila, temveč neizkušenega Brazilca Bruna Senno, ki je po koncu minule sezone izgubil sedež v ekipi Lotus Renault. Zakaj je dobil prednost Senna? Ekipa nujno potrebuje finančno injekcijo in Senna za razliko od Barrichella in Sutila s seboj prinaša veliko bogatih pokroviteljev. Dva meseca pred uvodno VN Avstralije je tako prost le še en sedež v Hispanii; rekorder po številu dirk v formuli 1, Rubens barrichello, pa tako očitno ne bo dobil priložnosti za svojo 20. sezono.

"Čutim se zelo priviligiranega, da me je Williams izbral za svojega dirkača. Moštvo ima bogato dediščino. Upam, da lahko v njihovo zgodovino pomagam napisati uspešno poglavje," je ob podpisu pogodbe dejal 28-letni Bruno Senna. "Ko sem obiskal tovarno, sem ugotovil, da ima ekipa odlične ljudi in prave vire, da letos doseže dobre rezultate." Bruno ni pozabil omeniti svojega strica Ayrtona Senno, ki je za ekipo Williamsa štartal na treh dirkah, nakar se je zgodila tragedija iz Imole. "Zanimivo bo dirkati za ekipo, za katero je dirkal moj stric, še posebej, ker je v ekipi še vedno nekaj ljudi, ki so delali tudi z njim."

"Rad bi dosegel nekaj dobrih rezultatov, da se oddolžim svoji državi, ki mi je pomagala do te priložnosti. Sem ponosen Brazilec in zelo motiviran, da dokažem, kaj znam. Odkar sem prvič sedel v gokart, si nisem želel nič drugega, kot dirkati v formuli 1," je sklenil Bruno, ki ima v formuli 1 za sabo 26 dirk (18 s Hispanio in osem z Renaultom), a le dve točki. Williams v sezono 2012 prihaja po svoji najslabši v zgodovini, ko so osvojili le pet točk

Frank Williams verjame v Ayrtonovega nečaka: "Bruno je začel dirkati šele pri 20 letih, a je v formuli 3 in GP2 hitro dokazal svoj talent. Leta 2008 je denimo v GP2 končal na drugem mestu in dosegel dve odmevni zmagi v Monaku in Silverstonu. V dveh sezonah v formuli 1 ni imel pravih možnosti za konstantne rezultate, zato smo ga v zadnjih tednih preizkusili tako na stezi kot v simulatorju. Pokazal nam je, da je hiter, tehnično podkovan in se je pripravljen učiti. Komaj čakamo, da ta talent vidimo v našem dirkalniku."

Ne spreglejte