Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
22. 4. 2012,
9.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 22. 4. 2012, 9.23

8 let

Valsecchi razred zase, presenečenja v Assnu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
VN Bahrajna je bila vrhunec "bencinskega vikenda". Kaj se je še dogajalo? Davide Valsecchi je dobil obe dirki serije GP2. V Assnu v prvenstvu superbike zaradi dežja ni manjkalo presenečenj.

Valsecchi razred zase

Prvi favorit za naslov prvaka v sezoni 2012 serije GP2, Davide Valsecchi (DMS), je s prvega štartnega položaja z vodstvom od štarta do cilja dobil sobotno dirko v Bahrajnu. Za svojo četrto zmago v spremljevalnem tekmovanju formule 1 je Luiza Razio (Arden) premagal za skoraj osem sekund, Estebana Gutierreza (Lotus) pa za 13 in pol. V nedeljo je sledila še šprinterska dirka, znova pa je navdušil Valsecchi. Štartal je kot osmi, se prebijal proti vrhu in krog pred koncem za drugo zmago v Bahrajnu prehitel dotlej vodilnega Gutierreza. Na stopničke se je z 10 sekundami zaostanka za prvima dvema prebil še James Calado (Lotus). Valsecchi ima po štirih dirkah sezone v skupnem seštevku 13 točk prednosti pred Razio, ki je na drugi puščavski dirki zasedel četrto mesto.

V deževnem Assnu presenečenja

Tom Sykes (Kawasaki) je še tretjič osvojil "pole position" za dirko svetovnega prvenstva superbike v nizozemskem Assnu. Branilec naslova in vodilni v seštevku, Španec Carlos Checa (Ducati), je bil prvič po lanski Monzi izven prve štartne vrste - na mokrih kvalifikacijah je bil peti. Italijana Maxa Biaggija (Aprilia) je misija nemogoče čakala s 17. štartnega mesta. Prva dirka je bila zaradi močnega dežja prekinjena, zmage pa se je prvič v karieri veselil Sylvain Guintoli (Ducati). Checa in Biaggi sta se prebila na tretje in četrto mesto. Pred njima je končal še Davide Giugliano (Ducati). Še bolj presenetljiv je bil razplet drugi dirke: kljub poškodbi prsta je slavil Jonathan Rea (Honda), kar je sicer njegova četrta zmaga v Assnu. Na zmagovalni oder sta se uvrstila še Guintoli in Eugene Laverty (Aprila). Checa je izbral napačne pnevmatike (dežne, dež pa je ponehal in steza se je sušila) in končal na zadnjem 17. mestu. Tako je Biaggi z osmim mestom za točko prevzel skupno vodstvo.

Hamlinu druga zmaga sezone

Dirkači nascarjevega "sprint cupa" so bili v Kansasu. Svoj drugi najboljši štartni položaj v karieri je osvojil AJ Allmendinger (Dodge). Odpeljal je rekord ovala Kansas Speedway. A na dirkah se v nascarju vse obrne na glavo. Allmendinger je zaradi težav z motorjev zaostal 10 krogov in bil 32. Drugič v sezoni je zmagal Denny Hamlin (Toyota). Po zadnjih postankih je prehitel kar 173 krogov vodilnega Martina Truexa mlajšega (Toyota). S petim mestom je vodstvo v točkovanju zadržal Greg Biffle (Ford), a Truex za njim zaostaja le še 15 točk.

Davison ostaja št. 1 v V8

Avstralsko prvenstvo turnih avtomobilov (V8 supercars) je svoj tretji dirkaški vikend sezone odpeljalo na ulicah Hamiltona na Novi Zelandiji. Prvo dirko je dobil Will Davison (Ford) in s tretjom zmago v sezoni utrdil vodstvo v skupnem seštevku. Štartal je kot šesti, a na progi opravil s peterico tekmecev, tudi z Jamiejem Whincupom (Holden) in Garthom Tanderjem (Holden), ki sta končala na drugem oziroma tretjem mestu. Na nedeljski dirki je bil Davison tretji, kar je zadostovalo, da je ohranil skupno vodstvo. Štirinajst sekund pred njim sta se za zmago udarila Mark Winterbottom (Ford) in Whincup. Slednji je v zadnjih krogih napadal, a je Winterbottom uspel zadržati prvo mesto.

Ne spreglejte