Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2011,
10.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 30. 10. 2011, 10.11

8 let

Vettel osvojil tudi Indijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zgodovinsko prvo veliko nagrado Indije v formuli ena je v New Delhiju dobil novi stari svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel. Drugi je bil Britanec Jenson Button, tretji pa Španec Fernando Alonso.

Velika nagrada Indije

Do konca sezone sta še dve dirki. Vettel ima možnost, da izenači Schumacherjev rekord po številu zmag v eni sezoni (13) in postavi nov rekord po številu najboljših štartnih položajev v eni sezoni. Vettel jih je osvojil 13, do Mansllovega rekorda pa ga loči le še eden.

Konec dirke, po 60 krogih: Krog pred koncem je najhitrejši krog na dirki naredil Vettel in potrdil novo zmago v tej sezoni. Skupaj jih je v sezoni nanizal že 11. Drugo mesto je osvojil Button (+8,443), tretji je bil Alonso (+24,301), nato pa sledijo Webber (+25,529), Schumacher (+1:05,421), Rosberg (+1:06,851), Hamilton (+1:24,851), Alguersari (+krog), Sutil (+krog) in Perez (+krog).

57. krog: Tri kroge pred koncem je vrstni red na prvih mestih naslednji: Vettel, Button, Alonso, Webber, Schumacher, Rosberg, Hamilton, Alguersari.

53. krog: Michael Schumacher je prišel iz boksov in se uvrstil na peto mesto, pred svojega moštvenega kolega Nica Rosberga.

52. krog: Vettel in Button vozita svojo dirko. Alonso na trejtem mestu zaostaja 17 sekund za Nemcem.

49. krog: Po postankih v boksih Button zaostaja za Vettlom manj kot tri sekunde.

42. krog: Button je v dveh krogih pridobil dve sekundi v primerjavi z Vettlom. Prednost Nemca znaša manj kot 5 sekund.

40. krog: V postankih je največ iztržil Alonso, ki se je na progo vrnil pred Webbrom in je zdaj tretji, Avstralec pa četrti.

38. krog: Dirkači so začeli z drugimi postanki v boksih.

36. krog: Vettel se ne ozira na težave svojih kolegov. Nov najhitrejši krog za svetovnega prvaka. Njegova prednost pred drugim Buttnom zdaj znaša že več kot 5,5 sekunde.

35. krog: Massa je povoznil robnik in zlomil prednjo levo obeso. Dirka je za Brazilca končana.

31. krog: Komisarji so kaznovali Masso z vožnjo skozi bokse zaradi oviranja Hamiltona.

24. krog: Hamilton in Massa sta trčila. Britanec je poskušal prehiteti Brazilca, ki ga je zaprl in dirkača sta trčila. Massa še vedno vozi na petem mestu, medtem ko je Hamilton moral v bokse in padel na deveto mesto.

22. krog: Vettel odgovarja z najhitrejšim krogom.

20. krog: Najboljši so že opravili postanke v boksih, zadnji prav vodilni Vettel, ki je prišel nazaj na progo s naskokom več kot 3 sekunde pred Buttnom. Webber na tretjem mestu je medtem naredil nov najhitrejši krog na dirki, za Britancem pa zaostaja 6 sekund.

17. krog: Na dirki po Indiji je čas za postanke v boksih.

15. krog: Vettel je Buttnu takoj odgovoril z najhitrejšim krogom.

14. krog: Button je naredil nov najhitrejši krog na dirki in za Vettlom zaostaja okrog 4 sekunde.

7. krog: Vettel vozi svojo dirko, za njim se za drugo mesto borita Weber in Button. Za zdaj bolje kaže Britancu. Na četrtem mestu vozi Alonso, peti je Felipe Massa, šesti pa Lewis Hamilton.

Štart: Dirkača Red Bulla sta začela najbolje. Prvi je Sebastian Vettel, drugi pa Mark Webber. Jenson Button, ki je štartal s četrtega mesta, je še vedno v prvem krogu najprej prehitel Fernanda Alonsa, nato pa še Webbra.

Pred dirkači je 60 krogov. Ozračje pred štartom prve velike nagrade Indije v formuli 1 je napeto. Tribune so polne navijačev. Temperatura zraka v New Delhiju, nad katerim je velikanski oblak smoga, je 31, temperatura asfalta pa kar 39 stopinj Celzija.

Ne spreglejte