Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 7. 2012,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 20.37

8 let

Za prvenstvo dobra dirka, pove "poraženec" Alonso

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"V sedmih nebesih sem," je bil nad nepričakovano zmago na VN VB navdušen Mark Webber. Fernando Alonso je izgubo zmage dobro prenesel: "Za prvenstvo je bila to dobra nedelja."

Mark Webber (Red Bull) se je z drugo zmago v sezoni vodilnemu v skupnem seštevku Fernandu Alonsu (Ferrari) približal na 13 točk. Španec je imel drugič v mesecu dni v zaključku dirke težave s pnevmatike in Avstralec ga je pet krogov pred ciljem prehitel. "Nekaj zmag že imam, te pa še ne dojemam povsem. Nisem imel spektakularne dirke, saj je bil Fernando vroč. Šlo pa je za taktiko, predvsem s pravimi pnevmatikami v pravem trenutku. Vedel sem, da imam drugačno strategijo. Po prvem sektorju dirke sem mislil, da je pred lahko zmago, a v zadnjem sem imel boljše gume. V sedmih nebesih sem," je razlagal prijetno presenečen Webber. O prvenstvu in morebitnem naslovu ne razmišlja. "Dirk je še veliko in prav vsaka je pomembna - Melbourne je bil in Brazilija bo. Imam dve zmagi, a še naprej potrebujem konstantne rezultate. Konkurenca je zelo izenačena. Sem pa trenutno zelo samozavesten. Danes uživamo, jutri pa se trdo delo nadaljuje."

Fernando Alonso se je z drugim mestom in z izgubo sedmih točk kar hitro sprijaznil. "Z drugim mestom sem zadovoljen. No, 10 minut po dirki se počutiš čudno, ko si izgubil dobljeno dirko, a sem prepričan, da bom čez eno uro že vesel." Razlog je preprost: če je bil Ferrarijev F2012 na začetku sezone povsem nekonkurenčen, je zdaj morda že najboljši in to tudi na hitrih stezah, kakršna je silverstonska, le Red Bullov RB8 mu je bil kos (še Felipe Massa je bil zanj odličen četrti). "Dirkalnik je bil dober v Valencii in tudi tu, na dveh povsem drugačnih dirkališčih. Zadovoljen sem z napredkom na dirkalniku." Kar pa se tiče prvenstva: "Proti Marku sem izgubil sedem točk, proti ostalim sem nekaj pridobil. Za prvenstvo je bila to dobra nedelja."

Vettlovo julijsko prekletstvo se nadaljuje

Sebastian Vettel (Red Bull) seveda ni bil zadovoljen, saj nikoli ni, če je slabši kot prvi. V prvem delu dirke je po slabšem štartu obtičal za počasnejšima Michaelom Schumacherjem (Mercedes) in Felipejem Masso (Ferrari) in zato preveč zaostal za najboljšima. Po prvih postankih ju je sicer prehitel. "Štart ni bil dober, nekaj sem izgubil in obstal za Michaelom. Nato smo z zgodnejšim postankom izbrali pravo taktiko in prišli na tretje mesto. A na začetku sem preveč izgubil, na koncu pa sem se dobro približeval." Vseeno se je moral nasmehniti za dober ekipni dosežek: "Bolj bi bil vesel, če bi zmagal, a nenazadnje je to vsaj dober dosežek za ekipo." Številka 2 v njegovi ekipi je sicer zdaj letos visokih 16 točk pred njim. "Sezona je še dolga," je sklenil.

Vettlovo prekletstvo brez zmage na julijskih dirkah se tako še kar vleče, a bo imel naslednjo priložnost že čez 14 dni na VN Nemčije na Hockenheimringu.

Ne spreglejte