Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
11.21

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 11.21

8 let, 3 mesece

Zakaj je Hirvonen večji favorit za zmago kot Loeb?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Citroënov tovarniški dirkač Mikko Hirvonen ima sodeč po preteklih rezultatih večje možnosti za zmago na snežni klasiki na Švedskem kot moštveni kolega Sebastien Loeb.

Hirvonen ni blestel na otvoritveni dirki letošnje sezone v Monte Carlu, saj je obtičal pod stopničkami in je za zmagovalcem Loebom zaostal več kot 5 minut. Bolj kot to pa ga je prav gotovo zelo bolelo dejstvo, da sta ga porazila tudi Sebastien Ogier, ki je šele debitiral s Volkswagnom Polom in Dani Sordo z istim avtomobilom – Citroënom DS3WRC. Mikko je odločen, da se na drugem reliju sezone, na Švedskem (7.-10. februar), znova prebije na naslovnice svetovnih medijev. Optimizem gradi na preteklih rezultatih: na snežni klasiki je zmagal s Fordom leta 2010 in 2011, v lanski izvedbi relija pa je bil na svoji drugi dirki s Citroënom le 16 sekund prepočasen za končno slavje.

''Odkar sem končal reli Monte Carlo, je moj fokus usmerjen v reli po Švedski. Lani mi je na mojem drugem reliju z DS3WRC zmanjkalo nekaj malega, da bi pograbil zmago. Leto kasneje čutim, da sem pripravljen na prvo zmago v sezoni 2013,'' je bil jasen Mikko Hirvonen.

Loeb bi se rad od Švedske poslovil v stilu

Loeb bo na Švedskem odpeljal svojo drugo letošnjo dirko od predvidenih štirih. V Monte Carlu je suvereno zmagal. Čeprav je še zmeraj edini Neskandinavec v zgodovini športa, ki mu je uspelo zmagati na snežni klasiki (pisalo se je leto 2004), pa bo ta dosežek letos težko ponovil. Lani ni bil konkurenčen niti za zmago, niti za stopničke. Dirko je zaključil na šestem mestu, zaostanek skorajda 3 minute.

''Spomnim se, kako je bil Yves Matton presenečen, ko sem mu predlagal, da bi v moj program vključil ta reli. Švedska nedvomno ni ena izmed relijev, na katerem sem v preteklih letih zabeležil največ uspehov. A prav zaradi tega želim tu dirkati. Če sem pošten, naša zmaga leta 2004 ni bila posledica vrhunske dirkaške predstave. Zmagali smo tudi zaradi tega, ker so imeli ostali fantje probleme. Od takrat skušam razumeti in si podrediti te hitrostne preizkušnje. Tukaj sem zadnjič in rad bi se poslovil v stilu!'' je svoj cilj za Švedsko razkril Sebastien Loeb.

Francosko avtomobilsko znamko Citroën bosta na Švedskem predstavljala še Khalid Al Qassimi, ki si želi do točk. In Dani Sordo. Španec bi rad po tretjem mestu v Monte Carlu znova stopil na stopničke.

Ne spreglejte