Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
3. 10. 2013,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladimir Kličko Aleksander Povetkin

Četrtek, 3. 10. 2013, 16.11

8 let

"Aleksander Povetkin bo nokavtiral Vladimirja Klička!"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Boksarska industrija skrbi, da nam nikoli ni dolgčas, tako bo tudi ta konec tedna. V Moskvi na olimpijskem štadionu se bosta udarila domači as Aleksander Povetkin in prvak Vladimir Kličko.

V soboto zvečer se bo, ne samo v Moskvi in Rusiji, pač pa po vsem svetu, ustavil čas, saj se bosta v ringu srečala trenutno na najboljša boksarja v težki kategoriji, aktualni prvak po treh serija IBF, WBA (super) in WBO, Ukrajinec Vladimir Kličko, in prvak v navadni seriji WBA, Rus Aleksander Povetkin. Ne glede na to, da ima v zadnjem času povsem nedotakljivi, pravi talisman težke kategorije na svojem računu tri poraze – od zadnjega, ko ga je v peti rundi položil Američan Lamon Brewster, je minilo točno devet let –, bo Kličko tudi v soboto velik favorit. Od tedaj je ukrajinska gora mišic v svoj žep pospravila 18 boksarjev, nič pa ne kaže, da bi se trend prekinil. Že zdaj je jasno, da bo moskovska arena nabito polna, kar pomeni, da bo aktualnega prvaka tam pričakal pravi pekel, obenem pa tudi izjemni Povetkin, ki do zdaj med profesionalci še ne pozna poraza. Rus je dosegel 26 zmag, od tega 18 z nokavtom. Obeta se res pravi spektakel, v katerem bo v igri tudi zajeten kupček, natančno 23 milijonov ameriških dolarjev. Kličko bo v svoj žep pospravil 17,5, Povetkin pa 5,5 milijona.

Rus brez "ameriških" provokacij

Pred takimi dvoboji začnejo verbalne iskrice leteti na vse strani, takoj ko uradno potrdijo dvoboj. A Povetkin se take kampanje ne gre. Nima smisla opletati z jezikom, v tem so denimo pravi mojstri Američani, kot pravi, bo vse "povedal" v ringu. "Nisem privrženec govorjenja neumnosti. Vem, da bi vsi radi slišati, kako ga bom odpihnil, ponižal, razbil. Nima smisla izgubljati energije s temi otroškimi igricami, vse bo jasno v ringu," kot kaže povsem mirno in samozavestno dvoboj pričakuje ruski vitez, ki ga bo v areni spodbujalo okoli 14 tisoč gledalcev.

"Dvoboj bo postregel z vsem, kar lahko ta šport ponudi. Bo napeto, a menim, da se bo dvoboj končal pred koncem 12 runde. Verjamem, da ima Povetkin izjemno lepe možnosti, da nokavtira velikega Klička. Ne samo možnosti, Povetkin ga bo nokavtiral," je pred dvobojem v rusko zmago prepričan Teddy Atlas, boksarski trener in komentator.

Kličko: Za vsako ceno ostati na vrhu

Kako pa pred bojem razmišlja veliki Kličko? "Vse bom naredil, da dobim sobotni dvoboj. Ne pozabite, v Moskvo sem prišel kot velik športnik in svetovni prvak. Moje poslanstvo je, da premagam Povetkina, pa naj stane, kolikor hoče."

"Zavedam se, da še ni poražen, da ni bil še nikoli nokavtiran. To so podatki, ki govorijo, da bo boj izjemno dolg in naporen, a sem samozavesten in verjamem v svojo zmago," dodaja ukrajinsko Kladivo.

Izjemna levica proti izkušnjam

Boksarski eksperti menijo, da bosta največje orožje Rusa zagotovo njegova tehnika stare ruske šole boksa in njegova levica, ki je avtorica večine od njegovih 18 nokavtov med profesionalci. Skrbi jih, da mu primanjkuje izkušenj. Povetkin, ki je med profesionalce prišel pri svojih 26 letih, je samo trikrat boksal vseh 12 rund. Tukaj je v veliki prednosti aktualni prvak, a videli bomo, kako se bo spektakel končal. Možnosti sta samo dve: ali bo Kličko nadaljeval grajenje svojega imperija ali pa bo prestol po dolgem času zasedel nekdo drug.

Ne spreglejte