Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2024,
18.23

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Marko Švara Anže Petrič Martin Zdauc Tadeja Petrič Balinarska zveza Slovenije balinanje

Sreda, 8. 5. 2024, 18.23

1 teden, 4 dni

SP v balinanju, Saint Vulbas

Balinarji odlično odprli svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tadeja Petrič | Tadeja Petrič je odlično odprla tekmovanje. | Foto BZS

Tadeja Petrič je odlično odprla tekmovanje.

Foto: BZS

Prvi dan svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline v francoskem Saint Vulbasu si je slovenska izbrana vrsta že zagotovila tri nastope v četrtkovih četrtfinalih. Slovenci so bili uspešni udi v skupinskem delu igre dvojic in mešanega kroga, tako da ostajajo v igri za mesta na zmagovalnem odru v vseh sedmih disciplinah.

Sredin spored svetovnega prvenstva v Franciji je prinesel kvalifikacijske boje v vseh treh tekaških disciplinah ter uvodne skupinske dvoboje v igri dvojic in mešanem krogu.

Najbolj sta se izkazala Anže Petrič in Martin Zdauc, ki sta s 54 zadetki zabeležila prvi rezultat kvalifikacij, v četrtek dopoldne pa se bosta za napredovanje v polfinale in s tem za najmanj bronasto medaljo pomerila proti štafeti Monaka Andy Garcia - Jeremy Banchet.

Med najboljšo osmerico se je s petim dosežkom kvalifikacij (42 točk) prebila tudi mešana štafeta Tadeja Petrič - Anže Petrič, ki ju čaka četrtfinalni dvoboj proti hrvaški navezi Ria Vojković - Marino Miličević.

Sredin naporen tekaški spored je sklenil Martin Zdauc, ki je v hitrostnem zbijanju s 44 zadetki zabeležil četrti izid dneva, kar mu je prineslo četrtfinalni dvoboj proti Avstralcu Danielu Samsi.

V prvem krogu igre dvojic sta Marko Švara in Tadej Premru hitro povedla proti Srboma Dejanu Kovačeviću in Nikoli Serafimoviću s 6:0 in skozi celotno tekmo držala prednost v svojih rokah do končnih 10:4, tako da se bosta za zmago v skupini borila s Švicarjema Robertom Fontanajem in Stephanom Caprarojem.

V mešanem krogu sta se Marko Švara in Tadeja Petrič za uvod pomerila proti Avstralcema slovenskih korenin Nicole Samsi in Dinu Mikolicu ter slavila s 24:22, v tekmi za prvo mesto in neposredno napredovanje v četrtfinale pa ju čakata Italijana Valentina Basei in Ivan Soligon.

V četrtek čakajo prvi nastopi Jureta Kozjeka v uvodnih krogih igre posamezno ter prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja.

Tadeja Petrič
Sportal Slovenska odprava na SP v boj za odličja v vseh sedmih disciplinah
Ne spreglejte